Orosz-ukrán vízi revü a Fővárosi Nagycirkusz műsorán

A víz és a fénytechnika játssza a főszerepet a Fővárosi Nagycirkusz Atlantisz gyermekei című új orosz-ukrán vízi műsorában, amelyet március 12-től láthat a közönség.

    

A műsorban az ismerős cirkuszi porond "hol fényjátékkal megvilágított szökőkúttá, hol csendes tóvá, hol háborgó tengerré változik, így egészítve ki a fellépő művészek produkcióit" - fogalmazott a produkció csütörtöki bemutatóján Fekete Péter, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. igazgatója.


nagycirkusz

    

Kiemelte: az augusztus 28-ig futó műsorban az vízi technikát bemutató orosz és ukrán művészeken kívül fellép mások mellett Kristóf Krisztián világhírű zsonglőr és a magyar Teibler csoport is.
    

Az igazgató arról is beszélt, hogy a tervezés alatt álló új cirkuszművészeti központot a legmodernebb eszközökkel és színpadtechnikai berendezésekkel szeretnék felszerelni, így a most felépített, 700 fúvókából álló, süllyesztő- és emelőrendszerrel ellátott 80 tonnás medence-szerkezet kipróbálása jó alkalom arra, hogy lássák, a vízi berendezésekből milyen megoldás lenne a legalkalmasabb az új intézmény számára.
    

Ehhez kapcsolódik az új cirkusz tervezésével foglalkozó Artista Cafe című nyilvános beszélgetéssorozat újabb, március 21-re szervezett estje is, amelyen a modern színpadtechnikai újdonságokról értekeznek a meghívott művészek, artisták, szakemberek.

süti beállítások módosítása