Helyben nyomtatható könyvekkel várja az olvasókat egy párizsi könyvesbolt

A vásárlók maguk nyomtathatják ki a megvásárolni kívánt könyveket egy hétvégén nyíló párizsi könyvesboltban, amely Európában elsőként nyújt ilyen szolgáltatást a könyvek szerelmeseinek.

    

A Presses Universitaires de France (PUF) kiadó közleménye szerint a francia főváros szívében nyíló "raktár nélküli" könyvesbolt látogatói táblagépeken válogathatnak mintegy ötezer kötet közül. Az Espresso Book Machine nevű nyomtatórobot segítségével pedig mindössze néhány perc alatt kinyomtathatják a megvásárolni kívánt olvasnivalót.


konyvt

    

A frissen nyomott könyvek ugyanannyiba fognak kerülni, mint egy hagyományos könyvesboltban, és a vásárlók egyszerre legfeljebb 850 oldalt nyomtathatnak ki.
    

"Több ezer könyvünk van, amely iránt olyan alacsony a kereslet, hogy nem éri meg a hagyományos kiadási modell alkalmazása" - mondta Frédéric Mériot, a PUF elnöke, amikor bemutatták a szerkezetet a párizsi könyvvásáron.
    

Az amerikai Xerox által gyártott könyvnyomtató várhatóan jelentősen csökkenteni fogja a könyvek szállításával és raktározásával összefüggő költségeket. 
    

Az Espresso Book Machine-t már számos amerikai egyetemen és néhány amerikai könyvesboltban is használják.

süti beállítások módosítása