Súlyosan eladósodott a veronai Aréna

Egyszeri, rendkívüli pénzinjekcióval akarja megoldani Verona városa a súlyosan eladósodott világhírű szabadtéri operaszínpad, az Aréna pénzügyi gondjait - közölte keddi számában az Il Sole 24 Ore gazdasági napilap.

Az újság szerint az Arénát működtető alapítvány adósságai elérték a 24 millió eurót (7,4 milliárd forint), a legutóbbi fizetéseket már csak késve tudták folyósítani. Az alapítvány most egy olyan tanácsadót keres, aki életképes tervet tudna kidolgozni az adósságok leépítésére. 

    

A pénzügyi egyensúly helyreállításának egyik módja lehet a nyári operaszezon meghosszabbítása, amihez nyitható tetőt emelnének az ókori amfiteátrum fölé. 

arena

 

A veronai székhelyű Calzedonia divatház a napokban jelentette be, hogy 100 ezer euróval finanszírozza egy nemzetközi pályázat kiírását az Aréna lefedésére. Szeptember 9-ig várják az ötleteket, amelyek közül a nemzetközi zsűri által kiválasztott három legjobb pénzjutalomban részesül. 
    

A római Colosseum és a capuai aréna után a veronai Olaszország harmadik legnagyobb, jó állapotban fennmaradt antik amfiteátruma.
    

A világhírű Arénában 1913 óta tartanak zenei rendezvényeket, azóta, hogy Giuseppe Verdi születésének 100. évfordulója alkalmából előadták az Aidát. A kiváló akusztikájú amfiteátrum hamar koncerthelyszínné vált, de többnyire csak a három nyári hónapban tartanak operaelőadásokat és rockkoncerteket, amelyeket tető hiányában ilyenkor is gyakran zavar meg eső.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása