Tizenötféle bérletet kínál a Müpa a 2016/17-es évadra

Tizenötféle bérletet kínál 2016/17-es évadára a Müpa. A felhozatalban komolyzene, világzene, dzsessz tánc, újcirkusz és irodalom is szerepel.

    mupa

 

A bérletkonstrukciókat különböző szempontok alapján állítottuk össze, igyekeztünk kedvezni az egyes műfajok kedvelőinek - mondta Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
    

Mint kifejtette, a zenekari muzsikát szeretők egy négyelőadásos bérlet keretében számos világsztárt láthatnak a Müpában. Szeptemberben Antonio Pappano a római Santa Cecilia Akadémia zenekarával érkezik Budapestre, Valerij Gergijev a szentpétervári Mariinszkij Színház zenekarával jön, előtte a Müpa a Salzburgi Ünnepi Játékokkal közösen, a Bécsi Filharmonikusokkal mutatja be Eötvös Péter Esterházy Péter szövegére írt új oratóriumát, és szintén elérhető bérletben az évad végén a New York-i Filharmonikusok koncertje Alan Gilbert vezényletével.
    

Káel Csaba szólt arról, hogy a magyar együttesek közül bérletben láthatók a Nemzeti Filharmonikusok, a Budapesti Fesztiválzenekar, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Zenei Együttesei. A gyerekeket, a családokat célozza egy másik bérletfajta, itt a maguk művészeti területén jelentős személyek saját szenvedélyüket mesélik el az adott műfajban.
    

A vezérigazgató kitért arra, hogy operabérlet kapcsolódik a Wagner-napokhoz, a régizenéhez (fellép Philippe Jaroussky francia kontratenor), a Müpa sokszínűségét az évad együttese, a Szegedi Kortárs Balett képviseli, az újcirkuszi kínálatban pedig számos külföldi társulat lesz látható.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása