Kezdődik a X. DESZKA Fesztivál

Máthé András Álomkergetők című fotókiállításának megnyitásával március 18-án elkezdődik a jubileumi, X. DESZKA Fesztivál.

 

A fotóművész 1987 óta fényképezi a Csokonai Színház előadásait és művészeit. A mintegy ötven alkotást felvonultató tárlatot Gemza Péter, a Csokonai Színház művészeti vezetője nyitja meg a teátrum Nézőtéri Büféjében 17 óra 20 perckor.

 

deszka


A kortárs magyar drámák seregszemléje idén is arra törekedett, hogy bemutassa a legfrissebb és leginspirálóbb színházi előadásokat. A hazai és határon túli magyar nyelvű színházakban évadonként több mint 400 előadást játszanak, amelyek közül általában 70-90 kortárs magyar darab. Idén népszerű volt a kortárs darabok színrevitele, így a Művészeti Műhely több mint száz produkcióból válogatott.

 

Összesen 17 előadás alkotja a DESZKA felnőtt programját, 7 gyerek- és ifjúsági előadás lesz (GÖRDESZKA), s újdonságként bemutatkozhatnak a színházi képzést adó felsőoktatási intézmények is: az UGRÓDESZKA négy produkciónak ad helyet.

 

A válogatás a teljes Kárpát-medencére kiterjedt, így a végső programban négy romániai, egy szerbiai és egy szlovákiai kortárs magyar szerzőjű előadás is bekerült az anyaországi és a fővárosi produkciók mellé.

 

Alomkergetok


A fesztivál gyermekprogramjának nyitóelőadása a Maya hajója, a felnőttprogramé pedig a Katona Gábor rendezte Camille lesz. Betegség elmarad a Pécsi Nemzeti Színház Becsvölgye című Nagyszínpadi előadása a fesztivál első napján. A jegyek a Csokonai Színház jegypénztárában válthatók vissza.
A jegyek jelentős része az árusítást követő egy hétben elkelt. A legolcsóbb jegy 850, a legdrágább 4500 forintba kerül.


Máthé András tárlata az évad végéig tekinthető meg a Csokonai Színház nézőtéri büféjében és első emeleti folyosóin. A kiállításra és a megnyitóra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

süti beállítások módosítása