Véget ért a a Magyar Nemzeti Táncegyüttes japán turnéja

Az elmúlt hetekben a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Budapesten is bemutatott folklórműsorával hódította meg Japánt. A társulat február 3-án indult el az ázsiai szigetországba, és március 17-én tért vissza hazánkba.

44 nap alatt 27 előadást, 12 workshopot tartott 23 helyszínen a Honvéd Együttes tánckara, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes. Az első állomás Tokió volt, majd Kyoton át Fukuokáig, Hiroshimától Naganóig utaztak. A turné záró előadása március 14-én szintén Tokióban volt, ahol a japán magyar nagykövet látta vendégül az együttest.

 

mnt 5

 

A japán közönség 3 különböző tematikájú műsort láthatott a turné során, mely az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg. Zsuráfszky Zoltán, az együttes művészeti vezetője elmondta, hogy a rendkívül fegyelmezett japánok nagyon szeretnek táncolni, s igen népszerűek körükben a kelet-európai, különösképpen a magyar táncok.

Zsuráfszky Zoltán először a Budapest Táncegyüttest vezette Japánba 1995-ben, majd 2000-ben és 2009-ben is visszahívták együttesével. Az együttes fiatal tagjai közül jó páran most jártak először Japánban. A napi 2 órás szereplések után, a turné végén egy összeszokott, összekovácsolódott csapattal tért haza az együttes. A zsúfolt tavaszi fellépések után (Körhinta, A Tenkes kapitánya, mesedarabok, folklór előadások), nyáron a Drakula utolsó tánca című tánc/szín/játékot mutatja be a társulat a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

 

mnt 8


A turné műsorát a magyar közönség januárban láthatta Táncrapszódia címen a Müpában, de aki lemaradt róla, április 11-én megnézheti a Pesti Magyar Színházban.


További részletek a www.mnte.hu és a facebook.com/magyarnemzetitancegyuttes oldalon találhatók.

 

süti beállítások módosítása