Közéleti gif-híradó sorozatot készített a STEREO Akt

A STEREO Akt közéleti gif-híradó workshopot tartott.

 

A workshop keretében a STEREO Műhely tagjai egy 12 részes „Magyaranzixx” című sorozatot készítettek, kísérleti jelleggel. Az alkotások egy limitált kiadású sorozattá nőttek, amelyet napról napra osztottak meg közösségi oldalukon. A workshop lezárásaként összegyűjtötték egy helyre az összeset:

https://giphy.com/channel/stereo-akt/

 

 

A STEREO Akt műhelyéről:

 

A STEREO Akt 2016 februárjától állandó rendszerességű workshopot szervez. A kísérleti kezdeményezés neve „STEREO Műhely”. A Műhelynek 25 aktív, önkéntes tagja van.

 

Céljuk, hogy társadalmilag, közösségileg aktív civilek és művészek bevonásával létrehozzanak egy kreatív szellemi, akció- és alkotó műhelyet, egy olyan nyitott platformot, amelyben folyamat-orientált munka zajlik, produkciós kényszer nélkül.

 

1

 

A STEREO Műhely találkozóhely és felület közösségi projektek létrehozására, színházi szakmai párbeszédre és társadalmi jelenségek megvitatására, gondolatfúzióra.

 

A folyamatos működés (kb. kétheti rendszerességgel tartott tematikus találkozók) mellett munkacsoportokat alakítottak, amelyekben a Műhely tagjai koncentráltan tudnak egyes projektekre fókuszálni, amelyeket részben a Műhely vezetői, részben a csatlakozó tagok kezdeményeztek.

A egyik kiemelt, tavaszi projektjük a Kézfogó LMBTQ flashmob tavalyi sikerére való tekintettel történő ismételt megszervezése és lebonyolítása (május 17.).

 

 

A Kézfogó flashmobot hagyományteremtő céllal, idén kizárólag közösségi szervezéssel az „előbújás”, illetve a melegjogok melletti kiállásra való ösztönzésként hirdetjük meg. A tavalyi évben 220 résztvevőt megmozgató, játékos flashmob célja, hogy a homofóbiát, kirekesztést és megkülönböztetést elutasító; toleráns és befogadó attitűdöt kifejezni kívánó civileknek látványos eszközt adjunk a kezükbe, amivel kiállhatnak az emberi jogokért, kifejezhetik szolidaritásukat. Az akció egyik fontos üzenete, hogy emberi jogok melletti harc nemcsak a társadalom perifériáján lévők, hanem mindenki közös felelőssége.

A másik fő fókusz a Mentőcsónak Egységgel koprodukcióban létrejövő, hajléktalanság iránt érzékenyítő Home-lesz! projekt első fázisául szolgáló városi séta és hangjáték előkészítése. Itt kreatív alkotó- és kutatómunkában vehetnek részt a műhely tagok, amelynek része interjú készítés, írás, hang-gyűjtés, sétaútvonalak kialakítása is.

 

3

 

A „gif-híradó” workshop résztvevői-alkotói: Ásmány Zoltán, Balogh Orsolya, Baricz Xénia, Bartha Máté, Bogó Krisztina, Boross Martin, Bona Dyssou, Koblicska Lőte, Petró Panni, Schnábel Zita, Szabó Hanna, Szántó Eszter, Uray Gergely

 

 

süti beállítások módosítása