A Recirquel-ről nyílik fotókiállítás csütörtökön

Jekken Péter felvételei a Müpában láthatók április 24-ig.

 

recirquel jekken 1

Fotó: Jekken Péter

 

A megnyitóra március 31-én, 17:30-tól kerül sor a Müpában, a Fesztivál téren. A kiállítást Vági Bence, a Recirquel Újcirkusz Társulat alapítója, művészeti vezetője nyitja meg.

 

A megnyitóra érkezők exkluzív módon láthatnak egy részletet a Társulat egyik darabjából a Fesztivál Színpadon. A kiállítás április 24-ig tekinthető meg a Müpa Budapest nyitvatartási idejében.

 

recirquel jekken 3

Fotó: Jekken Péter

 

Röviden a társulatról:

 

A Recirquel társulat Vági Bence rendező-koreográfus vezetésével magyar artistákból alakult 2012-ben Budapesten. Legfontosabb célkitűzése, hogy megismertessen a világgal egy közép-kelet európai, magyar újcirkusz irányzatot. Hazánkban a klasszikus cirkusz gyökerei az 1800-as évekig nyúlnak vissza és Európa egyik legrégebbi artista iskolája is itt működik 1950 óta.

A társulat alapítója és művészeti vezetője 11 artistát kért fel egy, a 20. Sziget Fesztiválra készülő produkció megalkotására, melyet a bemutató után kirobbanó siker övezett. A tehetséges csapat hamar magára vonta a közönség és a színházi szakma figyelmét, és felkérést kapott a Művészetek Palotájától és a Budapesti Tavaszi Fesztiváltól, hogy készítse el első egész estés újcirkusz előadását. Így született meg 2013 tavaszán a Cirkusz az Éjszakában produkció, mely a premiert követve meghívást kapott egy oroszországi turnéra és 2014. decemberében Franciaországban is bemutatásra került.

A társulat a magyar cirkuszművészet erős technikai tudását és hagyományait megőrizve dolgozik a műfaj megújításán, melyben az artisták mellett egyaránt hangsúlyos a zene, a tánc, az ének és a színház.

süti beállítások módosítása