14 társulat 19 produkciója a Pécsi Családi Színházi Fesztiválon

14 társulat 19 produkcióval várja a közönséget a Pécsi Családi Színházi Fesztivál, amelyet május 29. és június 5. között rendeznek a baranyai megyeszékhelyen.

    pecs

 

Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) igazgatója az eseményt ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a nyolc napon keresztül tartó fesztiválra nemcsak gyermekelőadásokkal, hanem igazi családi produkciókkal is készülnek.
    

A fesztivál május 29-én a Kecskeméti Katona József Színház Isten pénze című előadásával és a Pécsi Tudományegyetem táncegyüttesének Ásó, kapa és a nagykaland című produkciójával indul.


pecs2

    

A fesztiválon egyebek mellet bemutatják a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Nekünk nyolc?! című produkcióját, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház A mumus és a Pécsi Balett A kis herceg című előadását. A kaposvári Csiky Gergely Színház a Lúdas Matyival érkezik, a Pécsi Nemzeti Színház a Nyolckor a bárkán és a Holdbéli csónakos című produkcióját viszi színre. A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata A négyszögletű kerek erdővel lép fel.
    

Rázga Miklós elmondta, hogy a negyedik alkalommal megrendezett fesztiválon a nézőszám folyamatosan növekvő tendenciát mutat: 2013-ban az akkor még ötnapos rendezvényen több mint négyezer fizető nézőt regisztráltak. 2014-ben mintegy 4400-ra emelkedett a nézőszám, tavaly több mint 5700-an voltak kíváncsiak a produkciókra. A rendezvénysorozat idei nyolc napjára 6034 eladható jeggyel készülnek a szervezők.


pecs3

    

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere a sajtótájékoztatón felidézte, hogy az elmúlt öt évben a PNSZ minden tekintetben meg tudott újulni. Utalt arra, hogy a színház élén 2011 óta álló vezetőség mandátumhosszabbítását vita nélkül szavazta meg korábban a pécsi közgyűlés.
    

A városvezető hangsúlyozta, hogy a június 9. és 18. közötti Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) követően, a nyári szünetben 68 millió forintos felújítás kezdődik a teátrumban.

 

 

süti beállítások módosítása