A POSZTra szánt keretből is jut a 2. Komlói Amatőr Színházi Találkozóra

13 produkciót választottak ki az idén négynapossá bővülő Komlói Amatőr Színházi Találkozó versenyprogramjába; a seregszemlét június 16. és 19. között rendezik meg második alkalommal - hangzott el pénteken az eseményt beharangozó komlói sajtótájékoztatón.

    komli

 

Pataki András, a soproni Petőfi Színház igazgató-főrendezője, a KASZT fesztiváligazgatója elmondta, a megmérettetésre meghívott előadásokat mintegy száz produkcióból választották ki.     

 

Közölte, hogy a versenyprogramba két határon túli előadást is meghívtak: a szlovéniai Lendvából és a romániai Érmihályfalvából is érkezik amatőr társulat. Érkeznek Komlóra színjátszó csoportok egyebek mellett Budapestről, Körmendről, Székesfehérvárról, Győrből is.     

 

A Vas megyei Bükről érkező Sok-szín-pad nevű társulat a fesztiválon tartja Zalavári András Allotrópia című kamaradarabjának ősbemutatóját, a tavalyi fesztiválgyőztes, a pápai Teleszterion társulat Illyés Gyula A szélkötő Kalamonáját adja elő - hívta fel a figyelmet Pataki András.     

 

Az előadásokat a Kubik Anna Kossuth-díjas színművész vezette négyfős zsűri fogja értékelni.     

 

Fajcsi Ferenc, a komlói Súgólyuk Színház rendezője, a KASZT főszervezője arról beszélt, hogy színes off-programokkal is készülnek: a tavalyi KASZT fényképeiből kiállítás nyílik, valamint mobiltelefonos fotópályázatot is meghirdetnek.     

 

Június 18-án családi napot tartanak, este pedig szabadtéri musicalelőadással készülnek, mások mellett Füredi Nikolett, Mészáros Árpád Zsolt és Serbán Attila közreműködésével - mondta Fajcsi Ferenc hangsúlyozva, hogy a fesztivál összes programja ingyenes.     

 

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az eseményen kiemelte, az államtitkárság ötmillió forintos támogatást nyújt a fesztivál megrendezéséhez, amely a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) off-programjainak keretéből hárommillió forinttal részesül.

süti beállítások módosítása