Egy dalrészlet másolása miatt perli Justin Timberlake-et a Cirque du Soleil

Szerzői jogok megsértése miatt perli Justin Timberlake énekest a Cirque du Soleil: a kanadai társulat szerint a sztár tőlük lopta Don't Hold the Wall című slágerének egy részletét.

    

 

A dal Timberlake 2013-ban kiadott 20/20 című dupla albumán szerepelt, amelyből több mint kétmillió példányt adtak el.
    

A New York-i szövetségi bíróságon beadott kereset szerint azonban a számhoz az énekes engedély nélkül másolt a Cirque du Soleil Steel Dream című számából, amely az 1997-ben kiadott Quidam című lemezen szerepelt.


bellagio entertainment o by cirque du soleil family portrait

    

A társulat legalább 800 ezer dollárt (220 millió forint) követel szerzői jogai megsértéséért. A kereset Justin Timberlake mellett a szám megírásában segítő neves producert, Timothy Mosley-t, azaz Timbalandot is név szerint említi az alperesek között. Szintén szerepel az alperesek között az albumot kiadó Sony Music Entertainment.


 

   

A szerzői jogok megsértése miatti bírósági perek gyakorinak számítanak a zene világában. Tavaly a bíróság 7,4 millió dollár (mintegy 2 milliárd forint) kártérítésre kötelezte Robin Thicke-et és Pharrel Williamst, amiért a Blurred Lines című slágerhez engedély nélkül kölcsönöztek Marvin Gaye soulénekes egy dalából.

 

 

süti beállítások módosítása