Színház- és filmművészeti szakíró, kritikus továbbképzés indul a Károlin

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara 2016 szeptemberében elindítja színház- és filmművészeti szakíró, kritikus szakirányú továbbképzését.

Károli Gáspár Református Egyetem közleménye:

 

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy képzési struktúránk szélesítésével biztosítsuk olyan tudás megszerzésének a lehetőségét, amellyel a diplomás munkavállalók a munkaerő-piaci pozíciójukat javíthatják. Egyetemünk oktatói alapították az első színháztudományi mesterképzést Magyarországon. Az oklevél birtokában nőnek a hallgatók elhelyezkedési esélyei, hiszen az egyetemeken ritka a filmes vagy a színházi szakírásra szakosodott képzés. Törekvésünk, hogy a Károli Gáspár Református Egyetemen végzett új kritikus-generáció gyökeres szemléletváltást hozzon a színházi és filmes szakírás területén, amelyet interdiszciplináris megközelítés, a színház- és filmművészeti alkotások megértésére irányuló törekvés, elmélyült elméleti és gyakorlati tudás, valamint etikus elkötelezettség jellemez.

 

aroli

 

Amellett, hogy a hallgatók lehetőséget kapnak napilapokban, folyóiratokban és egyéb kiadványokban kritikák, esszék, tanulmányok publikálására, részt vehetnek különféle konferenciákon és szakmai diskurzusokban is, így meghatározó személyiségeivé, kezdeményezőivé válhatnak az általuk képviselt művészeti közegnek.

 

A képzéssel kapcsolatos további kérdéseikkel Boldog Dalma kolléganőhöz fordulhatnak, elérhetőségei: email: boldog.dalma@kre.hu

 

A képzéssel kapcsolatban itt talál információkat:

http://www.kre.hu/btk/

süti beállítások módosítása