Marseille-ben járt az M Studio

Franciaországba kapott meghívást az M Studio. Nagy Eszter egyéni előadása, a Megöltem az anyámat c. produkció április 1-jén és 2-án volt látható a Theatre de Lenche színházban, Marseille-ben.

 

Visky András Megöltem az anyámat c. drámáját 2008-ban mutatta be a társulat. A monodráma hátterében egy olyan, a szerző bevallása szerint "talált történet” húzódik, mely az 1980-as években erdélyi árvaházakban felnőtt, fele részben cigány és feltehetően másik részben magyar származású lányról szól, aki '91 után elhatározza, hogy felkutatja gyökereit, hiszen önazonossága legalapvetőbb kérdéseire sem ismeri a választ.

 

Spectacle j ai tue Marseille

 

Az előadás egyfajta szabadítástörténet, feltámadásjáték, melyben a szereplő - saját történetének megértése érdekében - visszaépíti identitását, hogy megtalálhassa a „saját arcát”.

 

Az előadás koncepciója Grotowski "szegény színházának" hagyományára épít: a térszervezés, a minimális díszlet- és kellékhasználat, a színészi munkát és jelenlétet emeli ki: a belső történések felidézése és megteremtése a meghatározó, a színész a saját testével játszik a színpadon emellett célja - Visky András szavaival élve - „a nevetés által megmutatni a sírást és fordítva: a sírás által a nevetést.”

süti beállítások módosítása