Oktatási konferenciát rendez a KET

Április 5-én a Közép-Európa Táncszínház oktatási konferenciát szervez lengyel, szlovák és cseh partnerek részvételével a MoM-ban.

 

A V4 Young Dance Talents program részeként megvalósuló konferencia szakmai partnere a Nemzeti Táncszínház. A Young Dance Talents egy olyan kétéves program, amely lehetőséget teremt a visegrádi országokból származó fiatal táncművészeknek, hogy egymás munkamódszerének ismertetésén túl együtt is dolgozzanak, melynek záró akkordjaként egy közös előadás születik a legtehetségesebb diákok részvételével. 

 

 ger8983

 

 

Az április 5-i konferencia a hosszú távú program kezdő momentuma, ahol Kun Attila, a Közép-Európa Táncszínház művészeti vezetőjén kívül előadást tart Eva Jaczova (Lengyelország), Bohumira Eliasova (Csehország) és Eryk Makohon (Szlovákia) is. A konferenciát követően a 4 ország képviselői a gyakorlatban szerezett tapasztalatok útján alakítják ki a nyáron megvalósuló egy-egy hetes workshopok tematikáját.


A konferencián Kun Attila a KET D.E.E.P., azaz Dance to Everyone Education Programról tart előadást.  A D.E.E.P. egy komplex, mindenki számára nyitott program, mely elérhető és érthető képzési nyelvet használva az egész műfaj népszerűsítését és hozzáférhetőségét tűzte ki céljának.


Több évtizedes tradíciót erősítve indította útjára a tavaly 27 éves Közép-Európa Táncszínház legfrissebb oktatási csomagját, amelynek célja nemcsak a művészeti képzés széles körben való terjesztése, hanem a testtudat építés, illetve a test és a szellem harmóniájának tudatos fejlesztése a tánc formanyelvén keresztül.

 

 ger9063

Fotó: Dobos Gergely


A társulat művészei gazdag óraadói tapasztalatokkal és valódi odaadással kívánnak részt vállalni a tánc mint művészet és mint a mentálhigiénét erősítő képzés népszerűsítésében. Ennek a programcsomagnak keretében széles spektrumát kínálják a tánc test- és szellemformáló technikáinak.


Az oktatási program folyamatosan bővül és épül, indulása óta több magyarországi és erdélyi helyszínen volt elérhető, illetve egy tavaszi és egy őszi oktatási hét is megvalósult a Trafóban, ahol elméleti, tánctörténeti előadásokkal bővült a napi gyakorlat.


A program a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával jön létre.


Bővebb információ:
www.v4ydt.com

www.cedt.hu

 

süti beállítások módosítása