Kriza Zsigmond a Millenáris új igazgatója

Kriza Zsigmond egykori cirkuszigazatót nevezték ki a Millenáris Nonprofit Kft. új ügyvezető igazgatójává.

A közös megegyezéssel távozó Incze Zsoltot váltotta a poszton.

 

kriza

    

"A kultúra területén közigazgatási és cégvezetői tapasztalatokat szerzett Kriza Zsigmond feladata az utóbbi években erősen amortizálódott Millenáris fejlesztése, és a területen zajló beruházások sikeres lebonyolítása lesz" - közölte a Miniszterelnökség sajtóirodája kedden az MTI-vel.
    

Mint írják, az április 1-jével kinevezett új igazgató feladata lesz, hogy a Nemzeti Táncszínház új játszóhelyének, a Millenáris park második ütemeként épülő mélygarázsnak és közparknak az átadása után a Millenáris parkot a főváros turisztikai és kulturális életében újrapozícionálja.

 

Krizsa már a Horn-kormány idején minisztériumi tisztviselő volt, de dolgozott az az MTV jogi főosztályvezetőjeként is, írja róla a Magyar Narancs egy korábbi portréja. A lapítója a Vidnyánszky Attila vezette Magyar Teátrumi Társaságnak, jogi szakértőként vett részt a színházi törvény módosításában. 2012-ben nevezték ki a Fővárosi Nagycirkuszt is fenntartó Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit (Maciva) Kft. ügyvezető igazgatójává, ahol 2015-ig vitte az ügyeket, amikor Fekete Péter békéscsabai színigazgató lépett a helyére.

 

Forrás: MTI, Színház.hu, INDEX

süti beállítások módosítása