Ian McKellen visszafizette az önéletrajzára adott busás előleget

Ian McKellen brit színész, A gyűrűk ura Gandalfja mégsem ír önéletrajzot, inkább visszafizette a nagyjából egymillió fontos (390 millió forint) előleget - írta a The Times című brit lap.

    ianmc

 

"Kicsit fájdalmas volt a munka. Nem akartam visszamenni a régi életembe és olyan dolgokon gondolkodni, amelyeket akkor még nem értettem" - mondta a 76 éves filmsztár.
    

Tavaly derült ki, hogy az Oscar-jelölt színész önéletrajza megírásáról szerződött a Hodder and Stoughton kiadóval és busás előleget kapott. Áprilisban azonban McKellen visszalépett.
    

A Gyűrűk ura és A hobbit sztárja - aki melegjogi aktivistaként is ismert - vasárnap az oxfordi irodalmi fesztiválon magyarázta döntését.
    "

Fájdalmas volt. Kilenc hónapot szántam rá, igen szép előleget is kaptam. Majd visszautaltam a pénzt. A magánéletemet én sem értem teljesen és ennek semmi köze a munkámhoz, sajnálom" - fejtette ki McKellen, aki 1988-ban, 49 éves korában vállalta fel a nyilvánosság előtt másságát. Bevallotta, sajnálja, hogy nem korábban tette ezt meg.
   

 "Más ember lettem volna, egy boldogabb ember" - hangsúlyozta a színész.

süti beállítások módosítása