Milyen lesz idén a Művészetek Völgye? - Függetlenek, színihallgatók és Skye is fellép

A rendezvénysorozat program és marketing igazgatója elárulta, mi vár idén a Művészetek Völgyében.

 volgy

 

Skye Edwards és Ross Godfrey is fellép a Művészetek Völgye július utolsó napján, a Taliándörögdön, Kapolcson és Vigántpetenden július 22. és 31 között zajló fesztiválon; a Morcheeba egykori tagjai a Panoráma Színpadon lépnek közönség elé - 

    

Oszkó-Jakab Natália felidézte, hogy a Morcheeba zenekart Skye Edwards és a Godfrey testvérek, Paul és Ross alapították. 2014-ben Budapesten ünnepelték huszadik évfordulójukat, akkor a Syma Csarnokban adtak teltházas koncertet. A Morcheeba hármasa azóta feloszlott, a zenei örökséget két tag viszi tovább Skye and Ross from Morcheeba néven - tette hozzá a marketingigazgató.     

 

Idén első ízben saját helyszínt indít a Nemzeti Színház, ahol minden nap más darabra ülhetnek be a fesztiválozók, az ettől függetlenül működő Színház Színpadon fellép mások mellett Mácsai Pál, Szirtes Edina Mókus, a Forte Társulat, a Maladype és a Tünet Együttes - fejtette ki.     

 

Színház- és Filmművészeti Egyetem jelenlegi és végzett hallgatói színházi előadásokkal, drámafoglalkozásokkal, bábelőadásokkal, filmvetítésekkel készülnek - fűzte hozzá.     

 

Oszkó-Jakab Natália beszélt arról is, hogy a Budapest International Documentary Festival csapata a legfrissebb dokumentumfilmeket hozza a Művészetek Völgyébe.     

 

A könnyűzenei nagyszínpadon fellépnek a Nagy-Szín-Pad! tehetségkutató döntősei, valamint Lajkó Félix, a Hiperkarma, a The Kolin, az Ocho Macho, az Elefánt, a Kiscsillag, Palya Bea, az Irie Maffia, a Brains, a Paddy and the Rats, valamint Harcsa Veronika meghívottjaként az Erik Sumo Band - összegezte a programigazgató.     

 

Hobo előadóestjeit és a Modern Art Orchestra (MAO) szerzői estjeit közös színpadon láthatja a közönség tíz napon keresztül. A Fonó Budai Zeneház, a Folk Udvar és a Muharay Udvar a népzene és a néptánc kedvelőit várja.     

 

A fesztivál ideje alatt az Art Moments képzőművészeti kiállításai lesznek láthatók a kapolcsi kastélyban.     

 

A fesztiválon jellegzetes helyi ételek, előadások, workshopok, filmvetítések és élménytúrák is lesznek - fűzte hozzá a programigazgató. 

süti beállítások módosítása