Csodálatos Baja - Idén két produkcióval vendégszerepel az Operettszínház

Az Operettszínház az idei évben - a tavalyihoz hasonlóan - ismét két produkcióval érkezik augusztus végén a Sugovica parti településére.

Augusztus 21-én a bajai Szentháromság téren a teátrum operett repertoárjából ad elő válogatást Mágikus operett a Sugovica partján címmel, melyben a legismertebb operett dalok hallhatók a társulat színészeinek tolmácsolásában.

 

Kerényi Miklós Gábor rendezésében, az estén a nézők a jól ismert Kálmán Imre, Lehár Ferenc klasszikusok mellett találkozhatnak olyan kevéssé ismert dallamokkal is, amiket az idei évad bemutatóinak köszönhetően fedezett fel újra a szakma és a közönség. Ilyen vendégek lesznek a gálán Sybill és a Chicagói hercegnő, de helyet kap a műsorban egy vérpezsdítő Offenbach blokk is.

 

baja 1

 

A 70-es, 80-as évek egyik legnépszerűbb hazai popzenekara volt a Neoton Família. Olyan ma már klasszikusnak számító slágerek fűződnek az együttes nevéhez, mint a Kétszázhúsz felett, a Santa Maria, a Don Quijote, a Tini-dal, a Vándorének vagy a Holnap hajnalig.

 

baja 2

 

A dalokból 2009-ben zenés játék született a Budapesti Operettszínház színpadán. A rendszerváltás előtti évek hangulatát idéző retro musical építőtábori környezetben játszódik, hősei a szocializmus tipikus figurái: a helyi TSZ melléküzemágának vezetője, a szigorú orosz tanárnő, a titkos besúgó, a disszidens szülők gyereke. És persze az építőtábor többi lakója, a pesti tinédzserek, akik épp oly szerelmesek, féltékenyek, szeleburdiak és épp úgy kibékülnek, összevesznek, mint a mai fiatalok...

 

A Szép nyári nap Somogyi Szilárd rendezésében augusztus 26-án és 27-én látható a Sugovica partján.

 

süti beállítások módosítása