Két diák nyakát vágták el egy előadáson Új-Zélandon

Két tanulót szállítottak kórházba nyaki sérülésekkel az új-zélandi Auckland egyik iskolájának bemutató előadásáról - írja a nol.hu.

A musical egy, a kuncsaftjai torkát borotválás közben elmetsző borbélyról szól, aki a testeket aztán a szomszéd pitekészítőnek adja el. A történetet az új-zélandi Auckland egyik magániskolájában vitték színre: egy Sweeney Todd-előadás közben két diák torkát elvágták a kelléknek szánt borotvával. A Saint Kentigern College magániskola, ahol az eset történt, közleményében szomorúnak nevezte a történteket.

 

todd

 

A sebesült fiúk egyike 16 éves, az ő sérülései komolyabbak, de az aucklandi kórház tájékoztatása szerint mindkettőjük állapota stabil. Steve Cole igazgató a TVNZ-nek elmondta, hogy egy egyszeri, szerencsétlen esetről van szó, a kelléket pedig mindenféle szigetelőszalaggal és alufóliával körbetekerték, hogy elkerüljék az esetleges sérüléseket. A direktor szerint a borotva nem volt éles, és számtalanszor használták a próbák alkalmával.

 

A rendőrség is vizsgálja az ügyet, de balesetként kezelik. „Ez nem egy bűnügyi nyomozás. Ebben az esetben a darab nem esik egybe a valósággal” – mondta a rendőrség szóvivője.

 

Forrás: nol.hu

süti beállítások módosítása