11 bemutatót terveznek Kecskeméten - Keresik a legrégebbi bérletest

11 bemutatót tervez a 2016/17-es évadban a kecskeméti Katona József Színház. Az öt nagyszínházi bemutató mellett két darabot az Új Kelemen László Kamaraszínházban, két darabot a Ruszt József Stúdió Színházban mutatnak be, továbbá két gyermek és ifjúsági bemutató is lesz a következő évadban.

 

Az öt nagyszínházi, bérletes bemutatók szeptember 30-án Shakespeare Vízkeresztjével kezdődnek, amelyet a Szirmai Albert-Bakonyi Károly szerzőpáros Mágnás Miska című operettje követ november 18-án. A harmadik bemutatót, Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című előadását 2017. január 6-án láthatja a közönség. Henrik Ibsen Hedda Gabler című darabja jövő év február 17-én kerül színre, majd az utolsó bérletes nagyszínházi előadást a következő év április 14-én mutatják be, amikor Szép Ernő Vőlegény című színművét láthatja a közönség.


Idén is várják a fiatalabb generáció tagjait: a nagyszínházban a Micsoda társaság című előadást október 5-én, az És közben szól a dal 2. munkacímet viselő darabot március 2-án mutatják be.

 

 kecskemet

Fotó: 7ora7.hu


A kamaraszínházban Kacsóh Pongrác János vitéz című darabja október 7-én, Schiller Ármány és szerelem című drámája február 24-én lesz látható.
A stúdiószínházban november 11-én mutatják be a Katona József Drámaírói pályázat díjnyertes darabját, Csehov Platonov című műve január 7-én kerül színre.


A teátrum hagyományteremtő szándékkal hozta létre a kecskeméti Újvilág Passiót 2012-ben, a produkciót idén június 10. és 12. között láthatja az arborétumban. Jézus szerepében - idén először - Porogi Ádám színművészt láthatja a közönség.


A színház tájékoztatása szerint az Országos Színházi évadnyitónak az idén 120 éves Katona József Színház ad otthont. A kecskeméti teátrum az évforduló alkalmából számos programot kínál. Akkor és most címmel háromfordulós vetélkedőre hívja a középiskolásokat. A harmadik, végső forduló időpontja október 14. , ezen a napon nyitotta meg kapuit 120 évvel ezelőtt a színház. Szeptemberben és októberben tematikus nyílt napokra várják a családokat, általános iskolásokat és a Kecskeméti Főiskola (akkor már egyetem) hallgatóit. Emellett keresik a színház legrégebbi bérletesét, fotókiállításon mutatják be az elmúlt húsz év előadásait és egyéb meglepetésekkel készülnek.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása