"Meg kell dögleni minden kis részeredményért" - Eke Angéla válaszolt

Eke Angélát többek között a Márkus Sándorral közös formációjával kapcsolatban kérdezte a KultOnline.

 

A kultonline.hu cikkéből:

 

"Én nagyon messziről jövök, egy 'cseresznyefán töltöttem a gyerekkoromat', és ott terveztem magamnak jobb életet, mint amibe beleszülettem. Ha onnan nézem, többszörösen túlteljesítettem. De az az álmom mostmár egy nagyon kézzel fogható, nyers világ, ami látszólag bedarált és sokszor nehéz reálisan látnom, hol tartok. Meg kell dögleni minden kis részeredményért, ami ráadásul soha nem akkor jön, amikor számítasz rá. Néhányszor azt érzem, hogy ez már nem is éri meg. De én fanatikus vagyok, nem bírok tétlenül ülni, mert tudom, hogy a jövőm elsőkörben az én kezemben van, tehát belenyomok minden energiát, aztán a sorsra bízom meg a szerencsére, azt már látom, hogy igazságos gondviselés az nincsen, munka van, rafkó van, de csoda nincs. A lényeg az, hogy úgy érzem, azon az úton vagyok, amin haladnom kell, és ezt egy nagyon fontos eredménynek gondolom, és közben pedig sorra csodálatos színházi munkákat kapok, sokat dolgozok együtt generációmbéli rendezőkkel, és ez fantasztikus. Ráadásul nyárig még várat magára két fontos színészi feladat is, és a Nylon Group is hasít, szóval most eléggé boldog vagyok" - mesélte Eke Angéla.

 

eke

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

 

Márkus Sándorral közös projektje, a Nylon Group szerepelt egy tévés tehetségkutatóban is. Arra a kérdésre, hogy reagáltak rá a szakmabeliek, a színésznő elmondta, azt hitték, kicsapja majd a biztosítékot, és támadni fogják őket, hogy miért mentek el egy kereskedelmi tévébe. "Akkor azt válaszoltam volna, hogy azért, mert nem fogok szakmai sznobizmusból nem elmenni és kultúrált percekkel megörvendeztetni a nézőket, akik másképp soha nem láttak volna minket. De ez elmaradt. Számunkra fontos szakmai emberek és a kollégáink is respektálták a törekvésünket. Az osztályfőnökeink, Csizmadia Tibor és Meczner János azt mondták, büszkék ránk, és ez elmondhatatlanul jó érzés volt nekünk" - tette hozzá.

 

Eke Angéla szerint a színházi közegben, még ha nagyon mélyen is, de felfedezhető némi alapkoncepció, szabályrendszer, etikett, amihez lehet igazodni, és amiben már otthon érezik magukat. A ’’bulvárosdi” viszont egy kuszább, "véresebb" terep, ahol sokkal több ember küzd az érvényesülésért, egyszerre ugyanarra a helyre. "De épp ezért egy fontos dologra mindenképpen megtanított minket, az életben maradásra, ezért pedig hálásak vagyunk. Arról sosem esett szó a Színművészetin, hogy magunkat bizony el kell adni, termékként tulajdonképpen. A saját bőrömön tanultam meg ezzel kapcsolatban mindent. De a most kijövő generáción azt veszem észre, hogy ők már jobban képben vannak ezzel kapcsolatban" - véli a színésznő.

 

Eke Angéla a Nylon Group mellett több színházban is szerepel, közben szinkronizál is. Ezzel kapcsolatban elmondta, a privát színészi karriere és a Nylon Group két különböző sík, más energiákat igényelnek, viszont egymásból táplálkoznak, és éltetik egymást. "Egyeztetésnél nagyon észnél kell lennem, és nem árt jóban lenni az összes színház művészeti titkárával és a szinkron gyártásvezetőkkel, az ő kezükben sok minden összpontosul, elég kemény munkát végeznek, hogy minden jól működjön" - mutatott rá.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

süti beállítások módosítása