Felszámolják a veronai Arénát működtető alapítványt

Felszámolják a veronai Arénát szabadtéri operaszínpadként súlyos veszteséggel működtető alapítványt, miután az alkalmazottak elutasították a megszorítást, amely évi négymillió euró megtakarítását tette volna lehetővé a bérköltségekben - értesült pénteken a Corriere della Sera című olasz lap. 

    

Flavio Tosi veronai polgármester, az alapítvány felszámolásáról döntő felügyelőbizottság elnöke szerint a dolgozók a megtakarítási terv elvetésével mind a 300 munkahely létét veszélybe sodorták.  A 25 millió euró (7,8 milliárd forint) adósságot maga előtt görgető operaszínpad alkalmazottai szavazáson döntöttek a takarékossági terv elutasításáról. 

 

arena verona

 

A Corriere della Sera értesülése szerint Dario Franceschini kulturális miniszter kormánybiztost akar küldeni Veronába, hogy kiutat találjon a válságból és a tervek szerint megkezdődhessen az idei szezon.  A lap értesülése szerint nem zárható ki az sem, hogy magánkézbe adják a 22 ezer személyes ókori amfiteátrum működtetését. 

    

Az idei szezon június 24-én kezdődik a Carmennel és augusztus 28-án zárul az Aidával. A római Colosseum és a capuai aréna után a veronai Olaszország harmadik legnagyobb, jó állapotban fennmaradt antik amfiteátruma.

    

A világhírű Arénában 1913 óta tartanak zenei rendezvényeket, azóta, hogy Giuseppe Verdi születésének 100. évfordulója alkalmából előadták az Aidát. A kiváló akusztikájú amfiteátrum hamar koncerthelyszínné vált, de többnyire csak a három nyári hónapban tartanak operaelőadásokat és rockkoncerteket.

süti beállítások módosítása