Különleges tér-, hang- és táncinstallációt mutat be a Kulcsár Noémi Tellabor

Különleges tér-, hang- és táncinstallációval érkezik április 14-én a MOM Kulturális Központba a Kulcsár Noémi Tellabor.

    

A társulat Home Base című új, kísérletező darabjának előadása közben a nézők szabadon mozoghatnak és maguk dönthetik el, hogy honnan figyelik az eseményeket - olvasható a szervező Nemzeti Táncszínház tájékoztatójában.
    

Az alkotók a balettirodalom klasszikusaként ünnepelt Giselle-hez nyúltak vissza. A MOM Kulturális Központ Kupolatermében felépülő tér-, hang- és táncinstalláció olyan kérdéseket boncolgat, hogy mennyire ismerhetjük a szerelmünket, hányan vagyunk valójában egy-egy kapcsolatban, miként hozható egyensúlyba a tér, a szó és a mozdulat, és mi kell ahhoz, hogy ez az egyensúly ne boruljon fel.
    

Kulcsár Noémi színpadi tapasztalatait Hamburgban és Münchenben szerezte. Több mint tíz éve dolgozik szabadúszó táncművészként Magyarországon. 2005-től a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola, majd a Magyar Táncművészeti Főiskola moderntánc szakának vezetője lett.
    

A koreográfus-rendező négy évvel ezelőtt hozta létre saját társulatát, a Kulcsár Noémi Tellabor balett és vizuáltechnikai műhelyt, amelynek előadásai klasszikus balett alapokra épülnek, ugyanakkor hangsúlyosan használják a kortárs elemeket is.
    

A nem állandó társulattal, de visszatérő művészekkel dolgozó táncegyüttesre egyszerre jellemző a fiatalos lendület, az új utak keresése és a klasszikus tánchagyományok tisztelete. A kísérletező kedvű Tellabor-darabok minden alkalommal egy-egy társművészeti ág bevonásával készülnek.

 

homebase

 

Koncept, rendezőtárs | Rubi Anna

Zene, hang | Jérôme Li Thiao Té

Dramaturg | Cseh Dávid

Látvány | Csere Zoltán

Asszisztens | Csere Zoltán

Koreográfus­rendező | Kulcsár Noémi

Támogató: Aulea Alapítvány, NKA, EMMI

 

 

süti beállítások módosítása