Ecc-pecc kimehetsz - Szatirikus vígjáték a Mikroszínpadon

A hatalomért folyó játék és egy hozzá nem értő igazgató áll a színházi közegben zajló Ecc-pecc kimehetsz című darab középpontjában; a szatirikus vígjáték ősbemutatója április 30-án látható a Thália Színház Mikroszínpadán.

    mikor1

 

A produkció keddi budapesti sajtótájékoztatóján Csányi Sándor művészeti vezető elmondta, hogy Medveczky Balázs darabja egy színházban játszódik és színészekről, vezetőváltásról szól.
    

A komédia főszereplői színházi emberek, kivéve az intézmény élére kinevezett új igazgatót, akinek fogalma sincs a színház működéséről. A humor forrása az, hogy egy hozzá nem értő ember kerül egy neki nem való helyre. Láthatjuk, hogy milyen az, amikor egy gazdasági beállítottságú ember művészeti közegbe kerül és megpróbál saját szemlélete, saját érdekei szerint rendet tenni - tette hozzá.
    

Bozsó József, az előadás rendezője elmondta: a darab arról is szól, hogy az új igazgató vezetése alatt hol van az a határ, ameddig a társulat tagjai elmennek saját szakmájuk lealacsonyításában.

 

mikor

    

Az MTI-nek elmondta, hogy a cselekmény ugyan egy hét alatt zajlik le, de a rendezői koncepció szerint 40 évet fognak át: az előadás 1957-től elindulva 1997-ig jut el, az időbeli változást az átkötőzenékkel és a ruhákkal érzékeltetik. 
    

Az íróról elmondta, hogy elsődarabos szerző, akivel régóta jó barátságban van. Első olvasásra megtetszett neki a mű, amelyen a szerző belegyezésével alakítottak, Csányi Sándor és Hamvai Kornél író ötleteit is beépítették.
    

A történet szerint az új igazgató kiváló manipulátor, a társulat tagjai pedig hozzászoktak ahhoz, hogy megfeleljenek a felsőbb utasításnak. Az egyetlen kivétel a főrendező, aki csatába száll a vezetői intrikákkal.


mikor2

    

Az előadásban Vida Péter alakítja az új igazgatót, mellette Tóth Eszter, Hajmási Dávid, Mózes András, Bánovits Vivianne és Hunyadkürti István lép színpadra.
    

Vida Péter arról beszélt: az általa alakított igazgató úgy gondolja, hogy eddigi tapasztalatait felhasználva meg tudja oldani a feladatot. Nem gonosz ember, csak az ő szemszögéből racionálisnak tűnő döntések a színházi közegben nem működnek.

 

 

süti beállítások módosítása