Family affair - Családok közreműködésével készült darab az anyaságról

„Minden család önmagában egy egyéni, különleges univerzumot alkot. Bárki mondhatja, hogy szakértője a saját családjának.”

A ZimmerFrei egy olasz és belga művészekből álló alkotócsoport, akik április eleje óta Budapesten dolgoznak budapesti önkéntes családokkal.

 

Zimmerfrei Family Affair

 

A közös munka gyümölcse egy új közösségi színházi előadás, a Family Affair, amely dokumentum-színházi elemekkel készül. Az alkotócsapat két év leforgása alatt 9 helyszínen valósítja meg ezt a projektet, minden helyszínen más családi viszony, más „szereplő” kerül fókuszba. A budapesti epizód központ témája az anyaság, de szereplői nem csak anyák, hiszen az anyasággal kapcsolatban mindenkinek vannak élményei, gondolatai.

 

Az elmúlt egy év hazai népesedéspolitikai történéseire visszatekintve különösen érdekes lehet ez az előadás a magyar nők szempontjából. Élénken élnek bennünk a közelmúlt közbeszédében feltett kérdések: mi a nők ideális szerepe? a női önmegvalósítás kimerül-e a gyermeknemzésben? hány gyerek születik egy ideális családban? Az előadás mindemellett olyan társadalmi és szociális kérdéseket villant fel, amelyekre bizonyosan sokan ráismerünk a szereplők saját – de személytelenített – történeteiből. Tabuk, tabudöntögetések, mesék, álmok és igaz történetek nem csak nőknek.

 

Family Affair

Koncepció: ZimmerFrei

Producer: Open Latitudes 3, SÍN Kulturális Központ

Dramaturg: Anna de Manincor, Anna Rispoli

Hang: Massimo Carozzi

Video: Anna de Manincor

Koordináció: Trifonov Dóra

Tolmácsolás: Moharos Éva, Vidovszky Emma

Szereplők: Artner Igor, Artner Sisso, Baricz Xénia, Kozák Tibor, Kozák Sára, Simon Kata, Raffael Mónika, Túri Miklós Levente, Túri Miklós, Szmolka Orsolya, Veres Edina

 

Támogatók: Open Latitudes 3 – az Európai Unió Kultúra Programja, SÍN Kulturális Központ, NKA

 

A Family Affair című előadás április 15-én és 16-án látható a MU Színházban este 8-tól.

 

Helyszín: MU Színház, 1117 Budapest, Kőrösy József u. 11. (Káva Műhely)

Jegyárak: normál: 1500 Ft, diákjegy /nyugdíjas jegy: 800 Ft

Jegyfoglalás: szinhaz@mu.hu, 06 (1) 209 - 4014

Jegyvásárlás: http://mu.hu/homepage/jegyvasarlas.html

 

 

süti beállítások módosítása