Újra kiadja Szabó Magda műveit a Jaffa Kiadó

Az írónő születésének közelgő centenáriuma alkalmából egy húszkötetes sorozatban újra kiadja Szabó Magda műveit a Jaffa Kiadó - mondta az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában Jolsvai Júlia felelős szerkesztő.

    

"A sorozattal azokat a alkotásokat próbáljuk szem előtt tartani, amelyek egyrészt nagyon fontosak Szabó Magda életművében, másrészt már nem kaphatóak" - hangsúlyozta Jolsvai Júlia.
    

Az egységes arculatú szériában négy kötet már korábban megjelent. Az ötödik, az önéletrajzi ihletésű regény, az először 2002-ben kiadott Für Elise új külsővel a jövő heti Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jön ki a Jaffa Kiadónál. Az első fél évben hat, az év végéig összesen tíz kötet jelenik meg.


mada

    

A már kapható regények között szerepel Az ajtó (ez volt a sorozat első kötete), amelynek angol nyelvű amerikai kiadása tavaly év végén felkerült a The New York Times tizes listájára. Szintén megjelent már például a Freskó vagy a kevésbé ismert A pillanat.
    

"A női látásmódot, ami a férfiakat is vonzza, Szabó Magda úgy tudja átadni, hogy az nagyon befogadható, közérthető. Minden története középpontjában egy nő és kapcsolatai állnak, történeteiben olyan dolgokról képesek szólni, amelyről különben nem beszélünk, illetve önmagunkról tudunk meg sok mindent" - fogalmazott a felelős szerkesztő.
    

Jolsvai Júlia kitért arra, hogy az új kiadások szövege minden esetben visszatér az első kiadáshoz, mert azóta nagy szövegromlások következtek be. A sorozat tervezője Sipos Géza.
    

Szabó Magda születésének századik évfordulója jövő októberben lesz, az eseményre a Jaffa Kiadó nagy szabású rendezvénysorozattal készül.

süti beállítások módosítása