Megújul a POSZT - Megvannak az új válogatók, indul a jegyértékesítés!

A POSZT Szakmai Tanácsadó Testületének javaslata alapján 2016. április 11. és 2017. március 5. között Árkosi Árpád rendező és Kovács Dezső színikritikus válogatja a 2017. június 8. és 17. között megrendezésre kerülő POSZT Versenyprogramjába bekerülő, 2016. március 1. után bemutatott színházi előadásokat.

 

A POSZT válogatói az SZTT döntése alapján hét nagyszínházi és hét kamaraszínházi pro-dukciót (valamint két-két „tartalékelőadást”) választanak ki, melyek a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán és kamaraszínházi termében kerülnek a 2017-es POSZT alatt bemutatásra.

 

A regisztrált előadásokat a válogatók 2016. április 11. és 2017. március 5. között tekintik meg, majd döntésüket 2017. március 6-án közlik a Szakmai Tanácsadó Testülettel. A POSZT a szerződéskötések után, öt munkanappal később hozza nyilvánosságra a 2017-es POSZT Versenyprogramjának előadásait.

 

poszt


A megújult POSZT

 

Az idén június 9. és 18. között megrendezésre kerülő 2016-os Pécsi Országos Színházi Találkozó Versenyprogramjának előadásaira április 18-án, hétfőn 10.00 órakor megkezdik a jegyértékesítést. Jegyek a korábbi évektől eltérően NEM a Pécsi Nemzeti Színház jegyirodájában, hanem a jegymester.hu-n, valamint az alábbi jegyirodákban lesznek megvásárolhatóak egységesen 3.990 forintért: Tourinform iroda 7621 Pécs, Széchenyi tér 7., Kodály Központ Infopont 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4., Művészetek és Irodalom Háza 7621 Pécs, Széchenyi tér 7-8., Zsolnay Kulturális Negyed 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.

 

A mai naptól elérhető a POSZT új honlapja is a www.poszt.hu webcímen, ahol a Versenyelőadások időpontjai, színlapjai, ajánlói, előadásfotók, és videók is megtekinthetőek. A honlapon részletes információkat találnak a megújult programstruktúráról, a jegyértékesítésről, a Szakmai Tanácsadó Testületről, illetve természetesen magáról a Versenyprogramról is.

 

Az idei évtől a POSZT három alappillérre épül: a korábbiakban megszokottakhoz hasonlóan a Pécsi Nemzeti Színház az évad legjobb, a válogatók által a Versenyprogramba beválogatott előadásainak ad otthont. Ezzel párhuzamosan a Zsolnay Kulturális Negyedben megszervezik a „POSZT Fesztivált”, a Kodály Központban pedig a „POSZT bemutatja” programsorozat keretein belül minden este egy-egy különleges előadást mutatnak be Európa egyik legszebb, legtökéletesebb akusztikájú hangversenytermében.


A Pécsi Nemzeti Színház és a Zsolnay Negyed között a POSZT egész ideje alatt ingyenes fesztiválbusz közlekedik!

 

pecs


POSZT Fesztivál

 

A korábbi években a Versenyprogramot az OFF kísérte: ezt fejlesztették tovább a Zsolnay Negyedben megrendezésre kerülő POSZT Fesztivállá. Az idei évtől a Zsolnay Negyed adottságainak és számos játszóhelyének köszönhetően lényegesen több előadás, jóval sokszínűbb kísérőprogram kerül bemutatásra a POSZT keretein belül, mint korábban bármikor, másrészt a Fesztivál új találkozási pontként szolgálhat a nézők és a szakma számára egyaránt: pezsgő társasági életével, kávézóival, nagy beszélgetéseivel, kellemes, zöld környezetével reményeink szerint előbb-utóbb a Dante fájó hiánya által keletkezett űrt is betölti.

 

A válogatók, a kritikusok, és a nézők minden évben több olyan előadást is szívesen a Versenyprogramban láttak volna, amelyek annak keretei közé nem fértek be - ezek eleddig nem tudtak megmutatkozni a POSZT-on. Az OFF programsorozat fesztiválprogrammá alakításával, illetve a programstruktúra megváltoztatásával a Zsolnay Negyed tágas helyszínén, jól felszerelt játszóhelyein lehetőség nyílik a Versenyprogramon túl további, színházi szakmai szempontból meghatározó produkciókat is meghívni.

 

Az OFF fesztiválprogrammá fejlesztése közben annak határait is kitágították: az időbeli korlátokat elvetve több olyan előadást is meghívtak Pécsre, amelyek évtizedek óta futnak nagy sikerrel az ország különböző pontjain, így a nézők a legnagyobb klasszikusokat is megtekinthetik a fesztiválon.

Az idei évben minden korábbinál több független társulatot, kőszínházi és alternatív, mozgás-, táncszínházi, és gyerekelőadást hívtak meg, miközben a kísérőprogramban a zenére is nagyobb hangsúlyt fektettek: az idei évtől a POSZT Fesztiválon hazánk legnívósabb könnyű- és komolyzenei előadói közül többen is ellátogatnak.

 

A Fesztivál első három napján, a POSZT történetében először idén megszervezik az Európai Előadóművészeti Egyetemek és Akadémiák Találkozóját is, amelynek keretein belül európai, határon túli, és magyar egyetemek vizsgaelőadásait mutatják be a nézőknek, amelyeket szakmai és kötetlen beszélgetések, workshopok, improvizációs tréningek követnek.

 

A „POSZT bemutatja”

 

A kísérőprogram másik alappillére a „POSZT bemutatja” programsorozat, amely a Kodály Központban bemutatásra kerülő exkluzív estekből áll. A programok között színházi előadásokat, operetteket-musicaleket, operaelőadásokat, önálló esteket, hangversenyeket, komoly- és könnyűzenei koncerteket egyaránt megtalálhatnak az érdeklődők. A „POSZT bemutatja” programsorozat jegyértékesítése szintén hamarosan kezdetét veszi.

 

süti beállítások módosítása