Kovács Patrícia: "Kulka János a kedvenc férfi partnerem, ezt is megcsinálja"

A színésznő a kórházban fekvő Kulka Jánosnak is üzent a 24.hu interjújában.

 

A 24.hu cikkéből:

 

"Most jó évek jönnek. Amikor egy nő 40 közelébe ér és van már egy gyereke, tudja, mit ér. Sok mindenen túl van, tud nemet mondani. Amikor a féléves gyerek mellől kifesti magát az ember, felvesz egy magassarkú cipőt és azt mondja, hogy, na, jó, próbáljuk meg ezt a castingot, akkor az a rengeteg fáradság, vagy éppen élmény, érzelem, amitől ő anyaként több lett, az ad a Mágnás Elzának is egy gerincet" - mesélte Kovács Patrícia a Félvilág című film kapcsán, amelyben a századelő híres kurtizánját, Mágnás Elzát alakította.

 

Arra a megjegyzésre, hogy a filmet ugyan az MTVA támogatta, a színésznőt mégsem engedték képernyőre, Kovács Patrícia így felelt: "Harmadszorra csinálták meg velem, ezután szólaltam meg. Nyilván nem volt mindig így, és remélem átmeneti volt ez az elmebaj. De értem a kérdést, igen, van bennem egy forradalmár. Szabad ember vagyok és kimondok, amit gondolok. Amikor Ákos a nőkről úgy beszél, ahogy, vagy amikor bagatellizáljuk a családon belüli erőszakot, akkor szerintem meg kell szólalni." Hozzátette, ha behívják a köztévébe, elmegy beszélgetni.

 

 Kovacs Patricia

 

A színésznő a kórházba került Kulka Jánosról is szólt az interjúban. "14 éves korom óta ismerem, a főiskola után az egyik első nagy szerepemben mindenáron hozzá akart adni Molnár Piroska és a drága jó Hollósi Frici. A Félvilágban végzett közös munka óta napi kapcsolatban vagyunk. Nagyon fontos nekem a véleménye színházról, filmről, közéletről. János a kedvenc férfi partnerem. Csak arra tudok gondolni, hogy ez a gyönyörű és erős férfi ezzel is meg fog küzdeni, ezt is megcsinálja."

 

Kovács Patrícia egy vak lányt alakít az Orlai produkció Várj, míg sötét lesz című darabjában. Április 26-án jótékonysági előadást tartanak. "A SUHANJ! Alapítvány épp most építi az ország első integratív edzőtermét, ami látás- és mozgássérültek számára egyaránt akadálymentes lesz. Adta magát az ötlet, az Orlai Produkciós Iroda és a kollégáim pedig nagyvonalúan azonnal igent mondtak, hogy csináljunk egy estét, aminek a bevétele ezt a termet támogatja. Ha lehet, ez itt a reklám helye, az alapítványnál lehet jegyeket venni, a suhanj.hu oldalt nézzék meg az érdeklődők" - hívta fel a figyelmet a színésznő.

 

Az alapítványt fejenként százezer forinttal alapították ketten, 2010-ben, az első 5 évben összejött egy bő 15 milliós eszközpark, tavaly pedig megközelítette a 30 milliót az éves bevétel. "Egy nagy vállalkozásba fogtunk: november óta építjük az ország első integratív fitnesztermét. Ötszáz négyzetméteren egy olyan edzőterem, ahova mindenki bejöhet, ép és fogyatékkal élő is. Ma az is csoda, ha egy kerekes székes egyáltalán bejut az ajtón egy terembe, de ez teljesen akadálymentes, látássérülteknek is, speciális eszközökkel és szemlélettel" - tette hozzá Kovács Patrícia.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása