Vasvári Csaba lehet igazgató Szentendrén

Új vezető érkezhet a Szentendrei Kulturális Központ élére.

 

A Szentendrei Kulturális Központ egykori igazgatója, Csató Kata bábrendező szakmai okokra hivatkozva kiléptette az intézményt a Magyar Teátrumi Társaságból, ezt követően a városvezetésnek „megrendült benne a bizalma”, majd az önkormányzat megszavazta menesztését. Utódja ideiglenesen a Polgármesteri Kabinet kommunikációs vezetője lett, akit a poszton a volt székesfehérvári színdirektor, Vasvári Csaba, színész, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke követhet.

 

vasvaricsaba

 

A nyári színházként működő Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. vezetőjének 2015. márciusától ideiglenesen, majd 2015. májusától „határozatlan időre, de legfeljebb 5 évre” nevezte ki ügyvezető igazgatóvá Csató Katát.

 

Bár a színházi szakember ebben az időben nézőszám-növekedést is elért, és saját bevallása szerint céljait folyamatosan egyeztette a fenntartóval, 2015 augusztusában, zárt ülés keretében 9 igen és 5 nem szavazattal megszüntették megbízatását és ideiglenesen (maximum hat hónapra) Solymosi Helénát, Szentendre város Polgármesteri Kabinetjének vezetőjét nevezték ki a helyére.

 

A csütörtöki nap folyamán, a Társaság az Élhető Szentendréért képviselője, Kubatovics Áron újabb fejleményekről tájékoztatott Facebook oldalán:
"Most lett vége a szentendrei képviselő-testületi ülésnek. Több, mint fél éve húzódik Csató Kata leváltása (lásd:http://tinyurl.com/o3zclm5) óta az új színházigazgató megtalálása, a város vezetése végül Vasvári Csabat találta meg - más olvasatban ő volt az egyedüli pályázó, és így nyert. (...)".

 

 

süti beállítások módosítása