#SZFE150 - Színészek, művészek portréiból, szelfijeiből nyílt kiállítás

Színészgenerációk szelfijéből nyílt kiállítás a hétvégén a Katona József Színház előcsarnokában.

Damokos Attila és Szórád Máté osztálytársak voltak a Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő szakán. Nagy Marcell ugyanazon az évfolyamon végzett 2014-ben operatőrként. Barátok és alkotótársak. Régóta tervezték, hogy az egyetemen tanító vagy ott megforduló művészóriásokkal valamilyen közös projektet valósítsanak meg. Az SZFE 150. születésnapja remek lehetőséget kínált erre. A fiatal alkotók célja a dokumentálás mellett a generációk közötti kapcsolódási pontok felmutatása volt, olyan neves művészeket örökítettek meg, mint Törőcsik Mari, Alföldi Róbert, Haumann Péter vagy Bodrogi Gyula. 

 

mari

 

A magyar színházi-és filmes szakma kiemelkedő alakjairól készített rendhagyó portrék mellett szelfik, GIF-ek és videók is készültek az elmúlt egy év során.

 

Április 15-én a Katona József Színházban és 18 órakor a FUGA-ban párhuzamosan nyílt kiállítás ezekből ad ízelítőt.

 

Törőcsik Mariról olyan fotó készült, amely a Körhinta című filmje hangulatát idézi. "Nem emlékszem én már arra, hogy mikor is készült, annyi féle képet csináltak már rólam. De nagyon örülök neki, hogy a fiatalok létrehozták ezt a fantasztikus kiállítást, amelynek én is a része lehetek" - nyilatkozta röviden a nemzet színésze. A képről Koltay Lajos mesélt a közönségnek: "Ez a kép tökéletesen visszaadja Mari nagyságát, tekintete magában hordozza az éveket, a tapasztalatokat, magát az életet. A körhinta képe pedig hozzátartozik mindannyiunk Marijának a lényéhez" - fogalmazott az operatőr.

süti beállítások módosítása