Pas De Bridge - Flashmob a Margit hídnál a Tánc Világnapján

Április 29-én délelőtt 11 órakor a Margit híd déli járdáján egy 10 perces táncakcióra készül a Góbi Rita Társulat és a Nemzeti Táncszínház.

padebridge

 

A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola, a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola és a Bailart TáncStúdió diákjai segítségével arra hívják fel a figyelmet, hogy a kortárs tánc nem csak egy művészi önkifejezési eszköz, hanem egy olyan testmozgásforma, amely nemtől és kortól függetlenül formában tart és a közérzetre is jó hatást gyakorol.

Bárki csatlakozhat a flashmobhoz, nemtől, kortól és táncos képzettségtől függetlenül.

A táncakció ötletét 2014 júliusában az Ulm városa által szervezett kulturális projektmenedzseri tanfolyamon fejlesztette ki Bakk Ágnes, a Góbi Rita Társulat producere.

 

A két hetes képzés végén az oktatók 15 projektötletből, egy pitch-verseny során, 4 projektet választottak ki, amelyek megvalósulását a Goethe Intézet is támogatja. A Pas-De-Bridge nevű projekt célja, hogy minden évben, a Tánc Világnapján elsősorban a Duna-menti városokban a táncos kedvűek egy 15 perces, hídon megrendezett táncos flashmob keretében hívják fel a figyelmet a kortárs táncra.

 

Először 2015-ben rendezte meg Magyarországon a társulat a Pas-de-Bridge táncakciót több mint 60 résztvevővel. 2016-ban a Nemzeti Táncszínház is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelyre most már több mint 100 táncos kedvű diákot várnak. A flashmob résztvevőinek szoknyáját a Dolly by Le Petit Tom – Hungary biztosítja.

 

Gyakroloni a koreográfiát: https://vimeo.com/126033008

Együttműködő partner: Nemzeti Táncszínház
Támogató: EMMI

süti beállítások módosítása