120 éves és még mindig fiatal - Ünnepel a Víg!

Május 1-jén a teátrum különleges esttel zárja az ünnepi programokat, amelyen budapesti, vidéki és határon túli színházak külföldi és hazai művészei köszöntik a 120 éves Vígszínházat.

 

A Vígszínház meghívója:

 

120 évvel ezelőtt néhány lelkes budapesti művészetszerető magánember kezdeményezésére a város polgárai összegyűjtötték a pénzt, amelyből egy elhagyatott, mocsaras vidéken épült fel a Vígszínház, amely ma Budapest egyik legszebb épülete és Magyarország legnagyobb kőszínháza.

 

Május 1-jén egész nap a 120 éves Vígszínházat ünnepeljük majd! A különleges programok a 19 órakor kezdődő esttel zárulnak, melyre Önt is nagy szeretettel várjuk! Igazán rendkívüli élményben lehet része, ha ellátogat hozzánk. Vendégünk lesz többek között a Nemzeti Színház, a Katona József Színház, az Örkény István Színház, a Radnóti Miklós Színház, a kecskeméti Katona József Színház és a Kolozsvári Állami Magyar Színház is. Legyen részese Ön is ennek a színháztörténeti pillanatnak! A jegyeket érdemes időben lefoglalni, hiszen a nézőszám limitált.

 

vig 1896

A Vígszínház 1896-ban (fotó: mek.oszk.hu)

 

A Víg születésnapi ajándéka:

 

Közelgő 120. születésnapja alkalmából a Vígszínház szeretné megajándékozni kedves nézőit! Ha Vastaps vagy Karácsonyi bérletét, illetve ajándékutalványát a Földrengés Londonban című új bemutató márciusi vagy áprilisi előadásának valamelyikére váltja be, 10% kedvezménnyel vásárolhatja meg a következő szabadon felhasználható bérletét, így akár közel 2000 forint kedvezménnyel nézheti meg a színház előadásait!

 

A Vígszínházban április 1-jén mutatták be a Földrengés Londonban című kortárs angol darabot Eszenyi Enikő rendezésében. Az előadásban elhangzanak olyan ismert slágerek is, mint Pharrell Williams Freedom című száma, vagy a Goldfrapp-tól a Happiness és Kriss Kross-tól a Jump.

 

„Bartlett darabjában nagyon bátran beszél a Föld jövőjéről, gyermekeink és unokáink jövőjéről, arról, hogy milyen társadalmi és alapvető emberi kérdéseket vet fel a klímaváltozás és a globális felmelegedés” – mondta Eszenyi Enikő.

 

 

süti beállítások módosítása