Európai musicalbemutató a győri színház műsorán

Még több színház mottóval meghirdette 2016/2017-es évadát a Győri Nemzeti Színház és a Győri Balett csütörtökön.

Hat nagyszínpadi, két kamaraszínházi és négy sulibérletes előadással készülnek a társulatok, köztük a Doktor Zsivágó című musical bemutatójával. Forgács Péter, a színház igazgatója a következő évad mottójáról elmondta, hogy folyamatosan telt házzal játsszák a darabokat, ezért a nézőszámot úgy próbálják növelni, hogy az egyes bérletekben még több előadást játszanak.


Szeptemberben mutatják be Alekszandr Nyikolajevics Osztrovszkij Farkasok és bárányok című vígjátékát Morcsányi Géza fordításában, Valló Péter rendezésében. A darab főszerepét Almási Éva Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze alakítja. Novemberben Tracy Letts Augusztus Oklahomában című drámáját mutatják be Bagó Bertalan rendezésében, Menczel Andrea, Budai Zsófi, Töreky Zsuzsa és Szina Kinga szereplésével.


Decemberben tartják a Doktor Zsivágó című musical európai bemutatóját, amelyet Forgács Péter rendez. A Paszternak Zsivágó doktor című regényén alapuló musical dalszövegét Michael Korrie és Amy Power szerezték. A darabot Sydneyben mutatták be, majd a Brodwayn is játszották.

 

gyori

Fotó: demerungstudio.eu

 

A jövő év második nagyszínpadi bemutatója a Traviata című opera lesz Szűcs Gábor rendezésében, László Boldizsár és Sipos Marianna főszereplésével. Egressy Zoltán kortárs tragikomédiáját, az Édes életeket márciusban mutatják be Forgács Péter rendezésében, Mózes Anita, Bródy Norbert és Csankó Zoltán főszereplésével.


Az évad utolsó nagyszínházi premierje Ábrahám Pál, Fritz Löhner-Beda és Alfred Grünwald Bál a Savoyban című operettje lesz. A Nizzában játszódó történet főszereplője Mahó Andrea, Járai Máté és Nagy Balázs lesz.


A kamaraszínházban októbertől Woody Allen Semmi pánik című bohózatát állítják színpadra Simon Kornél rendezésében és Galla Miklós fordításával, februártól pedig Schwajda György A csoda című tragikomédiáját játsszák Bende Ildikó, Mihályi Orsolya és Sárközi József főszereplésével. A darab leendő rendezőjével még tárgyal a színház vezetése.


A sulibérlet keretében decemberben Békés Pál és Várkonyi Mátyás Félőlény című zenés mesejátékát láthatják a legkisebbek. A könyvek megmentéséért és a szörnyek legyőzéséért folyó küzdelemről szóló történetet Háda János rendezi. Kszel Attila rendezésében januártól láthatják Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című színművet. Az évad utolsó sulibérletes darabját Kszel Attila írta Arany címmel, Arany János életéről és műveinek felhasználásáról szól. A darabban Molnár Judit, Bede-Fazekas Csaba és Posonyi Takács László játszik.


Műsoron maradnak mindezek mellett a Beatles.huA muzsika hangja, a Mágnás Miska, a Csoportterápia és a Primadonnák című darabok.


b, a Győri Balett igazgatója elmondta, hogy októberben a Vámos György koreográfiájával újragondolt Rómeó és Júlia című kétfelvonásos balett-előadással indítják az évadot, amelyet a nagyszínpadon mutatnak be. A darab az 1920-as években játszódik, és elsősorban az érzelmekre kívánnak hatni vele.


A sulibérlet keretében a Szegény Dzsoni és Árnika című táncjátékot mutatják be, és felújítják A vaskakas című táncjátékot is.

 

MTI

 

 

 

süti beállítások módosítása