Könyvfesztivál - Bemutatják Nádas Péter új kötetét

Nádas Péter Az élet sója című új kötete, két Nobel-díjas szerző regénye és több gyerekkönyv is napvilágot lát a Libri Kiadói Csoport kínálatában.

    nadas

 

Az élet sója először a Litera.hu portálon jelent meg folytatásokban, a szöveget az olvasók most Forgách András rajzaival, könyvformában vehetik a kezükbe. Egy meg nem nevezett, 16.-17. századi délnémet kisváros történetét írja le a szerző, amely a só előállításból és finomításból szerzi a pénzét. A kisváros keletkezése, története és szokásai mentén az olvasó az európai polgárosodás, illetve a vallásháborúk kezdeti időszakába csöppen. A szerző az egész európai identitás gyökeréig néz vissza, ahonnan az olvasó megvizsgálhatja, hogy mivé lettünk a 20. század Európájában - fogalmazott a Jelenkor Kiadónál megjelent könyvről Sárközy Bence, a Libri Kiadó Csoport igazgatója.
    

A vezető úgy vélte, hogy ma Nádas Péter a világ jelentősebb írói közé tartozik, az irodalmi Nobel-díj esélyese, ezért a Jelenkornál újraindított életműsorozat célja, hogy Magyarországon is elfoglalhassa az őt megillető helyet.
    

A kötetet vasárnap délután mutatja be Forgách András és a Sárközy Bence, majd a felolvasást és beszélgetést követően Nádas Péter dedikálja műveit a Teátrum előcsarnokában. 

 

Forrás: MTI

süti beállítások módosítása