Könyvfesztivál - Interaktív bemutatók és zenés előadások várják a gyerekeket

Zenés előadásokkal, interaktív könyvbemutatókkal és kézműves foglalkozásokkal is várják a gyerekeket a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon vasárnapig a Millenárison.

    

Szombaton bemutatják többek között Alexandra Salmela két kötetét, a Mimi és Lízát, valamint a Zsiráf mama és a többieket, Vig Balázs Todó kitálal az oviról című könyvét, Kiss Ottó és Kárpáti Tibor Léghajó a Bodza utcában című munkáját, valamint Magyari Péter és Lanczinger Mátyás Bence és a türkiz Nabu című könyvét.

    

Simkó Anna Kakapara címmel a Móra családi iránytű sorozatban megjelent kötete székrekedéssel küzdő gyermekeknek és szüleiknek szól, bemutatóján Simkó Anna szerző, a Heim Pál Kórház pszichológusa, Kígyós Éva pszichológus és Dávid Ádám, a sorozat szerkesztője vesz részt. A szabadtéri színpadon a Bartók és a fából faragott királyfi címmel zenés előadást tekinthet meg a közönség, a Garajszki Margit meséjéből készült előadásban részt vesz a szerző és Júlia Urdová.


konyv

MTI Fotó: Mohai Balázs

    

A fesztivál utolsó napján az UNICEF Magyar Bizottság és a Bookline gyerekkönyvajánló programján Ottfried Preussle A kis boszorka című művéből a Katona József színház színészei olvasnak fel. Kiss Ottó Apa, ne félj című verseskötetéről a szerző, Kismarty-Lechner Zita grafikus és Szekeres Nikolette beszél. A programkínálatban szerepel egyebek mellett Vadadi Adrienn és Igor Lazin Dani biciklizni tanul, valamint Harcos Bálint és Christina Quiles Szofi bújócskázik című könyveinek ismertetője.
    

Az 5-8 éveseknek a Mélytengeri mesékről játékos felolvasással és vetítéssel egybekötött bemutatót tart Monika Kompaníková szerző, Pénzes Tímea fordító és Markó-Valentyik Anna bábszínésznő. Petra Nagyová Dľerengová Klára és az iglu, valamint Klára és a mumusok című gyerekkönyveinek magyar fordítását mutatja be. 
    

Közös meseolvasásra, bábozásra és kézműveskedésre invitálják az óvodásokat és a kisiskolásokat, a programon életre keltik a Terka és a mandulakaland, valamint a Terka és a Gyurmuki a városban című meséket is.
    

A programokat bűvészelőadás, pókbemutató, lufihajtogatás, színezés, színezőkészítés, mese és vetítés, valamint ismeretterjesztő előadás színesíti, és lehet játékokat is készíteni újrahasznosított anyagokból

süti beállítások módosítása