Szépet fogtok álmodni - Garaczi-darabbal érkezik a Mu-ba a Soltis Lajos Színház

Garaczi László a Nemzeti Színház felkérésére, a hatodik parancsolat alapján írta a fiatalok párkeresési gondjaival, a szexuális identitás keresésével, a virtuális világ és a való élet összeütközésével foglalkozó darabját. A Szépet fogtok álmodni c. előadást május 9-én 19 órakor utoljára játssza a celldömölki társulat.

 

A Soltis Színház ajánlója:

 

Három nővér, forró júniusi hétvége. Bea földrajztanár egy általános iskolában. Másfél éve jár Ákossal, aki a programozói tehetségét felhasználva készített magának egy virtuális barátnőt és szeretne a továbbiakban hármasban élni a két nővel. Kriszta színészhallgató. Ő a kiváló énekes, ám túl sokat tépő Balázzsal jár, a neten keresztül viszont megismerkedett a kaszkadőr Danival, aki a szeretője lett. A gimnazista Zsófi a legkisebb. Neki még nem volt fiúja, eddig egyedül a macskájához volt komoly érzelmi kötődése, csakhogy a macska kiesett az ablakon, és elpusztult. Kriszta rábeszéli a neten való randizásra. Ezzel elkezdődnek a bonyodalmak. Ráadásul közeledik Szent Iván éjszakája. A megoldás kulcsa: Csikóváralja!

 

Soltis szepet fogtok1 kicsi 

 

A kortárs dráma a Soltis Lajos Színház szinte egész társulatának szereplésével került színre. A fiatalok párkeresési gondjaival, a szexuális identitás keresésével, a virtuális világ és a való élet összeütközésével foglalkozó ifjúsági előadást elsősorban középiskolásoknak és fiatal felnőtteknek játsszák.


A Nemzeti Színház 2008-ban felkért tíz magyar írót, hogy a tízparancsolat egy-egy parancsolatából készítsen darabot. Garaczi László a hatodikat kapta: "Ne légy házasságtörő!", más szavakkal: "Ne paráználkodj!”.Az előadás az eredeti darab sokadik, legfrissebb változata.

 

 Soltis szepet fogtok3 kicsi

 

SOLTIS LAJOS SZÍNHÁZ


GARACZI LÁSZLÓ:

SZÉPET FOGTOK ÁLMODNI
szépet fogtok álmodni

 

Bea, legidősebb nővér: Lang Letícia
Ákos, Bea barátja: Piller Ádám
Kriszta, húg, színész-hallgató: Boznánszky Anna
Zsófi, húg, gimnazista: Lestár Flóra
Laura Graf, Ákos virtuális szeretője: Mihácsi Veronika
Balázs, Kriszta barátja, színészhallgató: Sipos László
Dani, Kriszta szeretője: B. Péter Pál
Geri, Kriszta régi ismerőse: Pesti Arnold
Jenő, a lányok apja: Bruckner Roland
Pilner Alma, rádiós műsorvezető: Marton Mercédesz

 

Világítástechnikus: Kovács László
Rendező: Benkő Ágnes

 

2016. május 9. 19:00

MU Színház /1117 Bp. Kőrösy József u. 17./


Utolsó előadás!

 

 

süti beállítások módosítása