A Gyöngyhajú lány balladája - Az Omega-musical Miskolcon

Április 30-án Miskolcon tartják A Gyöngyhajú lány balladája című Omega musical kelet-magyarországi premierjét.

Az Omega együttes és az ExperiDance Production több év alkotómunka után Szomor György, Koós Réka, Fésűs Nelly, Lux Ádám, R. Kárpáti Péter főszereplésével állítja színpadra új darabját. Lapszemle.

 

Az előadásban olyan dalok hallhatók, mint a Trombitás Frédi, a Fekete Pillangó, a Nyári Éjek Asszonya, a Ha én szél lehetnék vagy a Gyöngyhajú lány. - adta hírül a minap.hu.

 

 Benkő László Kossuth-díjas magyar zenész, az Omega együttes tagja elmondta, a dalok születésekor nem gondolták volna, hogy még évtizedek múlva is ilyen hatással lesznek az emberekre. Kitért arra is, hogy a musical visszaadja a dalok hangulatát, és a történetben teljesen homogén képet mutatnak.

"Egy újfajta műfajt alakított ki az ExperiDance, ez több mint egy musical! Egy keserédes, de gyönyörű történet bontakozik ki a nézők előtt, melynek hatására az idősebb korosztály tagjaiban újra feltörnek a dalaink által egykor kiváltott érzelmek. Reményeink szerint a fiatalok pedig olyan élményeket szereznek az előadás során, amire majd évek múlva szívesen emlékeznek" – vélte Benkő László.

 

gyongyhaju experidence 13

 

Pozsgai Zsolt drámaíró és rendező kifejezetten az ExperiDance és az Omega számára írta a darabot, amelyben Szomor György, Fésűs Nelly, Koós Réka, Lux Ádám, R. Kárpáti Péter, Simon Panna Boglárka és Békefi Viktória musicalszínészek mellett az ExperiDance 24 táncművésze és egy négyfős zenekar lép színpadra. A zenei rendező Gömöry Zsolt, az Edda Művek tagja, Benkő Lászlóval, az Omega zeneszerzőjével együttműködve.

 

gyongyhaju1

 

A musical egy fiatal lány felnőtté válásán, első nagy szerelmi csalódásán keresztül idézi meg a Balaton-part, a tó legendáit. Egy történet, amit mindenki átélt, aki volt fiatal és szerelmes. A fiatal lányt Békefi Viktória alakítja. Mint mesélte, szülei nagy Omega-rajongók, így már ő is egészen fiatalon jól ismerte a számaikat.

 

Vona Tibor, az ExperiDance alapítója, ügyvezető igazgatója kiemelte, a közönség egyre inkább összművészeti produkciókat szeretne látni, s A gyöngyhajú lány sem sorolható be egyetlen kategóriába.

 

A több mint 40 éves Miskolci Városi Szabadidőközpontban többször fellépett az Omega is.

 

Forrás: Színház.hu, minap.hu

 

 

süti beállítások módosítása