A Virtuózok nemzetközi útját egyengeti az Armel

"Armel Opera Festival – a Virtuózok nemzetközi útja" – ezzel a szlogennel nyolc héten át gyakran találkozik majd a közönség a televízió képernyőjén, hiszen, az Armel Opera Festival a 2016-os Virtuózok zenei tehetségkutató kiemelt támogatója.

 

Az Armel ajánlója:

 

A második alkalommal megrendezésre kerülő verseny győztese és az első, valamint a második korcsoport győztesei számára az Armel Opera Festival egy-egy nemzetközi koncert lehetőségét ajánlotta fel:

- A győztes számára koncertfellépés a New York-i Carnegie Hall-ban.
- Az első korcsoport győztes számára koncertfellépés Londonban, a Cadogan Hallban.
- A második korcsoport győztes számára fellépés, a Berlini Filharmonikusok koncerttermében.

Virtuozok

 

Az Armel és a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató együttműködése nem új keletű, ugyanis az Armel már az első versenyen különdíjjal jutalmazta Boros Misit, a legkisebbek korcsoportjának győztesét. A díj egy koncertfellépés volt 2015. december 26-án Zürichben, a Tonhalle nagytermében, ahol az ifjú zongorista a Pannon Filharmonikusokkal közös koncerten lépett fel. Misi számára két szempontból is és emlékezetes volt a hangverseny. Édesapja hosszú időn át dolgozott Zürichben, ezért különleges kötődése van ehhez a városhoz, valamint a Pannon Filharmonikusokhoz is, lévén a zenekar és Misi is Pécs kulturális büszkeségei.

 

Az Armel Opera Festival 2008 óta minden évben öt új előadást mutat be Budapesten. Az előadások európai és tengeren túli operaházakkal együttműködve valósulnak meg, amelyeknek fontos eleme, hogy a produkciók főszereplői - előadásonként egy művész-, nyílt pályázat útján kerülnek kiválasztásra. A kétfordulós szereplő válogatás helyszíne Budapest és Párizs.


A fesztiválon nemzetközi szakmai zsűri értékeli a produkciókat, és a versenyszereplőket. A legjobb előadást és énekest Best Prodaction és Best Performer díjjal jutalmazzák. Az ARTE Concert csatorna élőben közvetíti a budapesti bemutatókat, és közönségszavazás alapján minden évben ARTE különdíjjal ismeri el a legnépszerűbb produkciót.

 

Az Armel Opera Festivalt 2016-ban június 27 és július 2 között rendezik meg Budapesten. Az Armel legújabb kiemelkedő projektje az Európai Fesztivál Akadémia, amelynek megrendezésére az Európai Fesztivál Szövetség kérte föl az Armel Opera Festivalt. A nemzetközi találkozón és kurzuson Európa művészeti fesztiváljainak vezetői vesznek részt Budapesten, 2016. június 2. és 8. között.

 

süti beállítások módosítása