Dániában készül a Juhász Kata Társulat új előadása

Az Entertain me című táncelőadás próbafolyamata a dániai Helsbro városában zajlik az Eugenio Barba által vezetett Nordisk Teaterlaboratoriumban. A munkabemutatóra az Odin Teatret-ben került sor április 14-én, a kész előadás a Bethlen Téri Színházban lesz látható május 20-án este 7 órakor.

 

Az alkotók ajánlója:

 

„Tisztelt Nagyérdemű!

Szórakozni jöttél? Az minket is érdekel. Szóval a legjobb helyen jársz. Minket az érdekel, hogy Te hogyan szórakozol. Meg hogy min és, hogy miért. Mi ezzel foglalkozunk a magunk szórakoztatására. Nem szórakozunk veled, ne aggódj, lehet, hogy jól fogsz szórakozni. Bár őszintén szólva ezt egy kicsit bánnánk…”

 

A Bethlen Téri Színház hagyományaihoz nyúl vissza az Entertain me című előadás, miközben a kabaré műfajának megújítására tesz kísérletet a társulat a saját legkevésbé nyelvi megnyilvánulásai útján. Nem csak a szórakoztatóipar által kínált lehetőségeket teszik az alkotók ” kritikai megfontolás tárgyává”, hanem a szórakozni-vágyást is, sőt magát a szórakozást, mint viselkedésformát. Mindezt pedig nagyon is színházi eszközökkel. Sajátos esztétikai minőség születik ezáltal a lazán kapcsolódó jelenetek során, hiszen a kabaréban helyet kap a morbid, a szatírikusnak tűnő ábrázolás tükrében rájövünk, hogy a szürreális valójában hóttreál és a pornográfia tulajdonképpen prűd.

 

entertain me foto1

Fotó: Schiller Kata

 

A koreográfusról:


Juhász Kata táncos, koreográfus, tanár. A Frenák Pál Társulat alapító tagja, majd 7 éven keresztül szólistája. Saját társulatát 2006-ban alapította. Határozott törekvései közé tartozik a kortárs tánc kimozdítása a hagyományos színházi térből. Előadásokat készített kávéházi, iskolai és művészeti galéria terekbe. Osztálytermi előadása, A rossztanuló felel az első Tantermi Színházi Szemle egyik fődíját nyerte, tornatermi előadása idén az Assitej Kaposvári Gyermekszínházi Biennálé versenyprogramjában szerepel. Tanítványai a világ legelismertebb társulataiban táncolnak.

 

entertain me foto2

 Fotó: Schiller Kata

 

A Juhász Kata Társulat bemutatja:
Entertain me

táncelőadás

Koreográfus -rendező : Juhász Kata
Dramaturg: Giuseppe L. Bonifati
Koncepció : Lóky Tamás
Zene: Csizmás András, Kertész Endre
Alkotók/ Előadók: Arnaud Blondel, Vitárius Orsolya, Dömötör Luca, Frigy Ádám, Juhász Kata, Kertész Endre, Csizmás András
Produkciós partner: Nordisk Teaterlaboratorium (DK)
Támogatók: Műhely Alapítvány, SÍN, NKA, EMMI

 

Premier: 2016. május 20. 19:00

Bethlen Téri Színház

 

süti beállítások módosítása