Játék! - Páros belépőt nyerhet a Szkalla lányokra

Béres Ilona és Tordai Teri a Nemzeti Bajor Gizi Szalonjában kelti életre a Szkalla lányok történetét április 29-én. Játékunkon páros belépőt nyerhetnek az előadásra.

 

A nemzetközi hírű Macskajáték számtalan előadást ért már meg különböző szövegvariációkkal. Berényi Gábor már régebben készített egy „kamaraváltozatot” , A Szkalla lányok címen egy olyan szövegváltozatot, amelyben csupán a két főszereplő mondja el, éli meg a Szkalla nővérek híres történetet. A pódiumszínházi előadásban Gizát Tordai Teri, Orbánnét Béres Ilona alakítja. A bemutatót 2012-ben tartották.

 

"A két művész, a két hang, a két beszédmód, a két tartalmas humorforrás – a két szép nőalak – olyannyira birtokolta a teret, hogy a csak emlegetett figurák – így a rozzant, kövér, falánk öreg énekes, Orbánné szívszerelme, Csermlényi és a csábító kígyó koros barátnő, Paula nem mondhatja magát az adaptáció vesztesének. A húgáért aggódó Giza váratlan Budapestre érkezésekor a nevezetes nyávogós macskajáték-slusszjelenetet nem sikerült ugyanilyen meggyőzően tálalni a nyávogásművész társbérlőnő, az élettől próbára tett Egérke nélkül" - írta kritikájában Tarján Tamás.

A Szkalla lanyok

 

Játék:

Örkény melyik műve alapján dolgozta színpadra Berényi Gábor A Szkalla lányok című előadást?

 

a., Tóték
b., Macskajáték
c., Vérrokonok

 

A helyes választ április 28. (csütörtök) 12 óráig várjuk a jatek@szinhaz.hu-ra. A nyerteseket emailben értesítjük.

 

szkalla lanyok

 

 

A SZKALLA LÁNYOK

 

Színpadra alkalmazta: Berényi Gábor

 

Előadják:

Béres Ilona

Tordai Teri


Látvány: Ondraschek Péter
Jelmez: Jánoskuti Márta
Produkciós vezető: Gáspár Anna

 

2016. április 29. 19.30

Bajor Gizi Szalon, Nemzeti Színház

 

süti beállítások módosítása