Idősutazásra készül Szőcs Artur - Egressy-darab Nyíregyházán

A Móricz Zsigmond Színház április 30-án tartja az évadának utolsó bemutatóját a Krúdy Kamarában.

 

A nyíregyházi színház ajánlója:

 

Pali bácsi hatvan év házasság alatt feltalálóra öregedett, és egy jól felszerelt időgépen ügyködik egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Veronika néni valamikor a nehéz történelmi időkben megcsalta. Az így kipattanó szikra talán, vagy a csillagok állása beindítja az egyébként használhatatlan időgépet és Pali bácsi 1952-ben találja magát.


A kérdés az, hogy mi a jobb: mindent megtudni, ami az évtizedek alatt történt, és azt megváltoztatni, tetszőlegesre alakítani, vagy megszerezni a tudást és ennek ellenére vállalni a múltat, az életet, úgy ahogy van. A válasz akkor válik igazán fontossá, hogyha van közös gyermek, vagy gyermek, vagy ...
Az Idősutazás nem szűkölködik a komikus helyzetekben, ha kell, hatvan évet is visszaröpít. És talán kell, ugyanis ki emlékszik ma már ezekre az időkre?...

 

Az előadás Egressy Zoltán műve alapján készült, a darab rendezője Szőcs Artur, aki nem ismeretlen Nyíregyházán, hiszen 2006-ban a VIDOR Fesztiválon Pulcinella-díjjal jutalmazták A négy lába van a lónak, mégis megbotlik című előadásban nyújtott színészi alakításáért.


Az alkotó elmondta, amikor elvállalta az Idősutazás rendezését, sok egyéb vonzó tényező mellett a kíváncsiság is hajtotta. „Kíváncsi vagyok, hogy lehet a darabban megjelenő időbeli ugrásokat színpadra vinni és színészileg áthidalni” - fogalmazott.

 

 moricz

 

Egressy Zoltán:
IDŐSUTAZÁS

 

Pali bácsi: Puskás Tivadar
Veronika néni: Szabó Márta
Évike: Kosik Anita Zsuzsanna
Bittner: Tóth Károly
Péter/Őr: Illyés Ákos
Kurátor: Tóth Zolka
Nagyezsda: Szvrcsek Anita
Őr/Bemondó/Díszítő: Rák Zoltán

 

dramaturg: Slárku Anett

ügyelő: Thiard-Laforest Csaba
súgó: Nagy Erzsébet
rendezőasszisztens: Rajkó Balázs
jelmez: Véber Tímea
díszlet: Horesnyi Balázs

rendező: Szőcs Artur

 

Bemutató: április 30. szombat 19.00 óra,

Krúdy Kamara

 

süti beállítások módosítása