Nemzeti jelkép meggyalázásáért panaszolták be a TÁP Színházat

Break-zenére adta elő a Himnuszt a TÁP Színház vasárnap, a Vígszínház 120. születésnapján tartott ünnepi esten. Panasz érkezett az Országgyűlés Kulturális Bizottságához - számolt be a 444.hu.

 

Vasárnap ünnepelték a Vígszínház 120. születésnapját, a gálán a színház számos egykori és jelenlegi művésze megfordult, és egyedüli független társaságként meghívták a TÁP Színházat is, mivel a társulat több tagja játszik a Vígszínházban is - írja a 444.hu.

 

TAP 

Fotó: TÁP Színház


A TÁP Színház szokásához híven előadta a Himnuszt is, csakhogy nem az ismert, Erkel-féle zenei kísérettel, hanem ezúttal egy break-számra, ezért hétfőn panasz érkezett az Országgyűlés Kulturális Bizottságához. A 444.hu úgy tudja, hogy az egyik panaszos szerint konkrét bűncselekmény történt a színpadon, hiszen nagy nyilvánosság előtt történt meg egy nemzeti jelkép megsértése, amit a Btk. szankcionál. A bizottság kabinetfőnöke, Szávay László bekérette a jelenetről készülő felvételeket, hogy azokat további érdemi megfigyeléseknek vesse alá - állítja a portál.


Vajdai Vilmos, a TÁP Színház alapítója a 444-nek elmondta, hogy a társulat Minden rossz varieté című műsorának állandó eleme a Himnusz zenei újrafeldolgozása. A szöveghez sosem nyúlnak, de a zenei kíséret mindig változik. Így akarnak fellépni azzal a kurzussal szemben, amelyik meg akarja határozni, hogyan szabad hazafinak lenni - mondta Vajdai, aki rövid beszédében vasárnap a kulturális finanszírozás "lepucolásáról", a színházi lapok és Fischer Iván zenekarának finanszírozásának leállításáról beszélt. "Baszódjanak meg" - tette még hozzá ekkor.

 

Forrás: 444.hu

 

 

 

süti beállítások módosítása