Jön a kolozsvári könyvhét - Középpontban Tamási Áron!

Az 50 éve meghalt Tamási Áron közéleti szerepvállalását állítják a május 12. és 15. között tartandó Kolozsvári Ünnepi Könyvhét középpontjába - közölték a szervezők az eseményt meghirdető keddi kolozsvári sajtótájékoztatón.

    

A könyvhetet hatodik alkalommal szervezi meg Kolozsváron is a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) ügyvezető elnöksége és a Romániai Magyar Könyves Céh. A könyves standokat és a rendezvény színpadát a kolozsvári Fogoly (Potaisa) utcában állítják fel, és a programokkal minden generációt igyekeznek megszólítani. A könyvhét keretében workshopokat, író-olvasó találkozókat, színházi előadásokat, gyermekprogramokat, slam poetry előadást és koncerteket is ajánlanak a közönségnek. 


konyvh

   

A meghívott szerzők között szerepel Varró Dániel, Péterfy Gergely, Farkas Wellmann Endre, Magyari Tivadar, az esti koncerteken fellép ByeAlex, a Bagossy Brothers Company, a Jazzybirds, és a Garabonciás együttes.
    

H. Szabó Gyula, a Romániai Magyar Könyves Céh elnöke az MTI-nek elmondta, Tamási Áron közéleti szerepére nem új könyvekkel, hanem egy konferenciával igyekeznek ráirányítani a figyelmet. "Ő nemcsak az 1937-es Vásárhelyi találkozónak volt az elnöke, hanem 1956-os magyar forradalomban is fontos szerepet játszott" - magyarázta H. Szabó Gyula. 
    

A rendezvény folyamatosan bővülő programja a www.unnepikonyvhet.ro oldalon érhető el.

süti beállítások módosítása