17 adaptációt mutat be a Shakespeare400+ fesztiválon az Opera

17 Shakespeare-mű adaptációját mutatja be a Magyar Állami Operaház három helyszínen, az Ybl-palota mellett az Erkel Színházban és a Zeneakadémián a Shakespeare400+ fesztivál keretében május 17. és június 2. között.

    shak

 

Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában kiemelte: a hamarosan induló fesztivál teljesen az Operaház erőforrásaira épít.
    

A színes repertoárban látható lesz Bernstein West Side Story-ja, Gounod Rómeó és Júliája, de Verdi Falstaffja is.
    

Az igazgató arról is beszélt, hogy még két alkalommal, csütörtökön és vasárnap játsszák Strauss Az árnyék nélküli asszonyát.
    

"Ezzel a darabbal egy missziót teljesítünk, hiszen megpróbálunk a magyar közönség számára kevésbé ismert darabokat is bemutatni" - emelte ki.
    

Mint mondta, Richard Strauss művei közül évtizedeken át csak A rózsalovagot, a Salomét vagy néhányszor az Elektrát lehetett látni, pedig legalább egy tucat olyan Strauss-opera van, ami meghallgatásra igazán érdemes. 
    

A mindennél nagyobb apparátust igénylő, monumentális Az árnyék nélküli asszony története szerint a szellemvilág uralkodójának gyermeke megsebzett gazellából gyönyörű lánnyá változik, aki a Délszaki Sziget császárnéja lesz. A lány azonban mintha megrekedne a szellem- és embervilág között, és ha nem sikerül árnyékot szereznie, a császár kővé változik. Az első világháború alatt született mese emberségről, önfeláldozásról és a boldogság megbecsüléséről szól.

    

Ókovács Szilveszter elmondta továbbá, hogy az Operaház nyáron mutatja be a Billy Elliot című darabot, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra pedig Verdi Traviátájának és az Opera színpadától búcsúzó Otellót viszik.

 

 

 

süti beállítások módosítása