A Várkert Bazárban látható Császár Angela és Nagyváradi Erzsébet estje

Asszonysorsokról beszél Császár Angela és Nagyváradi Erzsébet közös estje, nőkről, akik a háború idején családfenntartókká váltak és várták a hírt szeretteikről. Május 6-án a Várkert Bazárba hozzák el a magyar költők műveiből válogatott vers-dal-estet.

 

Az alkotók ajánlója:

 

Előadásunk díszlete egy térkép, ami egyben a mottónk is: "A nagy világon e kívül nincsen számodra hely"! A csillagos égben a vérvonallal körülkerített nagy Magyarország és a gyászvonallal újraírt csonka Magyarország.

 

asszonyok


Asszonyok, akik egyedül maradtak a gyermekükkel s a műveletlen földekkel. Akik legalább olyan áldozatai az Első Világháborúnak, mint férjeik, szerelmeik, fiaik, vagy apjuk, nagyapjuk, a Magyar Hadsereg Honvédő katonái. Fájdalmaikat a kor művészei versekben, dalokban kiáltották világnak (Gyóni, Móricz, Reményik, Ady, Zerkovitz, Szirmai, stb.).


Az előadás megmutatja a világháború reménységét, várakozását és reménytelenségét. Célunk, hogy minden Magyar érzésű ember és diák találkozzon ennek a kornak a kulturális értékeivel! Szeretnénk minél több iskolát is bevonni ebbe a programsorozatba! Reméljük, méltó helyet találunk a Várkert Bazárban ennek a különleges kulturális élménynek. A maga teljességében is ünnepi és felemelő műsor méltó emléket állít az egykori háborús hősöknek!
"Múlt nélkül nincs jövő, s mennél gazdagabb a múltad, annál több fonálon kapaszkodhatsz a jövőbe"! (Babits Mihály)

 

süti beállítások módosítása