Parasztopera 300 - CD készül Pintér Béláék előadásának hanganyagából

A 87. Ünnepi Könyvhétre (június 9-13.) jelenik meg a Pintér Béla és Társulata Parasztopera című előadásának hanganyagából készült CD.

parasztopera

 

A lemezt a megjelenés előtt egyetlen alkalommal, a 300. Parasztopera-előadás után is meg lehet vásárolni, dedikálással egybekötve az Átrium Film-Színházban.

 

A Parasztopera a 2002-es bemutatót követően a Színikritikusoktól elnyerte Az évad legjobb zenés előadása díját, 2003-ban a VIDOR fesztiválon Pulcinella-díjat kapott „A kivételes összhangzatért”, a 2005-ös toruni Kontakt Nemzetközi Fesztiválon „A színházi nyelv megújításáért és legjobb zenéért” járó díjjal tért haza.

 

parasztop

 

Pintér Béla így írt az előadásról annak születésekor: „A Parasztoperában egy balladisztikus történetet dolgoztunk fel opera formában. Zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye. A történet talán sokak számára ismerős lesz. Nekem a nagymamám úgy mesélte, hogy Szabadszállás környéki emberekkel történt ez meg nagyon régen. Egyelőre csak annyit árulok el belőle, hogy lesz benne néhány boldogtalan sorsú ember, szenvedély, humor, vérfertőzés és gyilkosság.”

 

A Parasztopera CD a Könyvhetet követően a társulat előadásai előtt és a Saxum Kiadó honlapján lesz megvásárolható.

 

Forrás. www.atriumfilmszinhaz.hu

süti beállítások módosítása