Liliom - Bocsárdi-rendezés a Tamási Áron Színházban

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház május 10-én mutatja be Molnár Ferenc Liliom című produkcióját Bocsárdi László rendezésében.

A színház ajánlója:

 

A Liliom, az egyik jelentős magyar nyelvű drámai alkotás 1909-ben óriásit bukott Pesten, de egy év múlva a berlini közönség már hangosan ünnepelte. Később Kertész Mihály, majd Fritz Lang is megfilmesítette, a Brodwayn musical készült belőle. A Liliom, egy csirkefogó élete és halála, külvárosi legenda hét képben a 20-ik század eleji kisemberek légkörében zajló történet, egy csirkefogó szenvedéstörténetéről szól, és valószínűleg azért ilyen gazdag szövetű, mert a meglepő árnyaltságú lélekrajzok megformálásában a szerző a személyes élményeire támaszkodik.

 

liliom

 

Az előadásban egy szikár konstrukcióba kerül a játékosság. A csirkefogóval nem könnyű azonosulni, így az alkotók a próbafolyamat során azt vizsgálták, miként lehetséges az, hogy tragédiája mégis megrendítő. A szöveg legnagyobb erénye talán az, hogy olyan szereplőt sikerül megteremtenie, aki minduntalan meglep azzal, hogy minden körülmény között következetes saját karakterével. Lénye megfoghatatlan, megmagyarázhatatlan, és mégis magával ránt, mert mélyrehatóan emberi.

 

A bemutató előadásra 2016. május 10-én este 19 órai kezdettel kerül sor a színház Nagytermében színpadra épített nézőtérrel. A stúdiótermi körülmények a nézőhöz való közelséget hangsúlyozzák.

 

Tamasi Aron Szinhaz Liliom.plakat

 

A bemutatót követően a 2015/2016-os évadban még két alkalommal játsszuk az előadást, így május 12-én, és június 2-án is megtekinthetik 19 órai kezdettel. Jegyeket a Kulturális Szervezőirodában, valamint a biletmaster.ro weboldalon vásárolhatnak.

 

 

süti beállítások módosítása