Berlinben készült performansz Kövér László mondata alapján

2016. május 4-én mutatták be a Look at me című performanszot Berlinben Simányi Zsuzsanna és Mészáros Piroska közreműködésével.


Az előadás az Agora Artes nevű fesztivál keretein belül debütált, mely a Berlini Művészeti Akadémia évente megrendezett fesztiválja. Simányi Zsuzsanna, az SZFE Doktori Iskolájának hallgatója a 2015-16-os évadban az akadémia ösztöndíjas művészeként dolgozott és kutatott Berlinben.

 

A Look at me című performance tematikáját Kövér László elhíresült mondata inspirálta: „Azt szeretnénk, ha a lányaink az önmegvalósítás csúcsának azt tartanák, ha unokákat szülnének nekünk.”


Az előadás során részletek hangoznak el Magyarország Alaptörvényéből, valamint a Központi Statisztikai Hivatal legutóbbi jelentéséből, továbbá interjúrészletek, melyek az egyedül élők – elsősorban nők - társadalmi megítélését hívatottak többsíkúan bemutatni. Az előadás német nyelven játszódik.

 

zs

 

 

Az alkotókról:

 

Simányi Zsuzsanna: 2014-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem fizikai színházi rendező-koreográfus szakán (osztályvezető tanárai: Horváth Csaba, Lukáts Andor). Jelenleg az SZFE Doktori Iskola másodéves hallgatója.

 

Mészáros Piroska: 2008-ban diplomázott a Színház és Filmművészeti Egyetem színművész szakán, Zsámbéki Gábor és Zsótér Sándor osztályában. 2008-2013-ig a Nemzeti Színház tagja. Jelenleg szabadúszóként, különböző társulatok előadásaiban játszik.

 

MP

 

’Look at me’


Játssza: Mészáros Piroska
Zene: Lukács Gábor
Rendezte: Simányi Zsuzsanna

 

Külön köszönet: Végh Noémi, Rónai Róbert, Boronkay Soma, Kelemen Kristóf, Mészáros Etele, Simányi Bori, Barda Bea, Darvas Kristóf, Keszei Krisztián, László Helga.

 

 

 

süti beállítások módosítása