Múzeum+ Cirkusz a Nemzeti Galériában

Rendhagyó tárlatvezetések, zenei és táncprodukciók várják a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) csütörtöki Múzeum+ Cirkusz estjének látogatóit a Picasso. Alakváltozások, 1895-1972 című időszaki kiállítás mellett.

 

A cirkusz csillogó, ragyogó világa, az akrobaták testi szépsége, a produkciók mozgalmassága, a szín- és fénykavalkád már a 19. század utolsó évtizedeiben is vonzotta a festőket - emlékeztet a Nemzeti Galéria által az MTI-hez eljuttatott közlemény. Mint közölték, ezen az estén az MNG-ben minden a cirkuszról szól: a tárlatvezetések, a zenei és táncprodukciók is a cirkusz világát idézik.

 

magyar nemzeti galeria 

 

A Duda Éva Társulat Virtus című táncelőadása az első olyan magyar produkció, amely a kortárs tánc és az underground cirkuszi világ ötvözéséből született. A Cirkusz-KA társulat az utóbbi években Európa legkülönbözőbb színpadain lépett fel, Álom-világzene című koncertjükön saját kulturális örökségüket és távoli világok zenéit, a flamenco, a fado elemeit, fűszerezik magyar népdalok világával és a jazzel. A Múzeum+ esten a Picasso életművét áttekintő időszaki tárlat is 22 óráig látogatható.


A Élő Múzeumcafé beszélgetéssorozat ezúttal arra a kérdésre keresi a választ, hogy miként és miért vált Picasso a világ talán legismertebb festőjévé. A Nemzeti Galéria Picasso-kiállítása kapcsán ezúttal a Vojnich Erzsébet-Szüts Miklós és a Soós Nóra-Győri Márton festőművész-házaspárokat hívták meg, hogy a festőről és a festészetről kérdezze őket Martos Gábor művészeti szakíró.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása