Szlovéniában turnézott a Táncművészeti Főiskola

Külföldön mutatta be először vizsgakoncertjének anyagát az idei klasszikus balett végzős osztály. 

 

A 9 fiú és 9 lány kiegészülve az alsóbb évfolyamos hallgatókkal összesen mintegy negyvenen, május 5-8-ig a Szlovéniai Balettművészek Egyesületének meghívására lépett fel a magyar lakta Lendván, és a tengerparti Portorozsban.

 

nyar 01


A turné érdekessége, hogy a nyár közepi budapesti vizsgakoncert teljes anyaga most került először a nézők elé. A műsorban Minkus-Petipa: Paquita című darabjából részletek, valamint Seregi László ma már ritkán játszott műve, a Walpurgis éj szerepelt.

 

Az előadás második része ősbemutató volt, Vivaldi Négy évszak című népszerű hegedűverseny ciklusára négy alkotó (Molnár Márta, Andrea Merlo, Kulcsár Noémi, Maged Mohamed) készített stílusában és mozgásanyagában is eltérő koreográfiát. Az egyes tételhármasokat Kosztolányi Dezső, Petőfi Sándor és Somlyó György gondolattöredékei vezetik be.

 

MTF MUPA 233

 

A Magyar Táncművészeti Főiskola nem először vendégszerepelt Szlovéniában, az elmúlt években rendszeresen kapott meghívást. A főiskola idei végzős osztályának vizsgakoncert-előzetesét május 31-én tekinthetik meg az érdeklődők a Müpában.

 

 

süti beállítások módosítása